НОВИНИ

Астронавт от НАСА: за изолацията в космоса и на Земята

Александър Марков
от Александър Марков
16:13, 13.05.2020
Чете се за: 00:58 мин.
Още
астронавт наса изолацията космоса земята

С какво изолацията в космоса е идентична с тази на Земята?

Аз съм Грег Джонсън, полковник от ВВС на САЩ и бивш астронавт. Имам няколко идеи, които ми помогнаха в космоса и които могат да ни помогнат по време на изолацията тук, на Земята.

Бившият астронавт от НАСА и полковник от ВВС на САЩ Грег Джонсън ни дава съвети за изолацията, разпространени от НАТО. Джонсън използва опита си от космоса и управлението на совалки. Джонсън пилотира последния полет на совалката "Индевър" STS-134 през 2011 г. Пилотирал е също Ф-15 със съюзници от НАТО в операции в Ирак.

Създайте си рутина

Първо, може би ще е добра идея да си дадете ясна сметка за ситуацията, в която сте и че тя е радикално променена в сравнение с предишното ви нормално ежедневие. Ако имате семейство, съберете се и установете ясни правила: кога е време за работа и кога – за игра. Препоръчвам ви да създадете зона, свободна от разсейване, така да се каже, за да сте ефективни, когато трябва да работите. Когато приключите, фокусирайте се върху забавления.

Обръщайте внимание на хората край вас

Имахме малък конфликт в космоса. Някои от нас сформираха рок група, докато другите работеха и в крайна сметка ги разсейвахме. Изобщо не осъзнавахме, че ги разсейваме. Те се ядосаха, но бързо им мина, защото просто нямаше никакъв смисъл да ескалират конфликта, и продължихме нормално с работата си.

Останете позитивни

Всички сме заедно в това. Тази пандемия е очевиден пример как всички сме взаимносвързани на тази планета, на този космически кораб Земята. Така че е наистина много важно да се държим едни за други, да преминем през това, да спазваме правилата, да се грижим едни за други и да се погрижим и за нашата планета.

Надявам се някои от идеите ми в това видео да са били полезни за вас и дано карантината приключи по-скоро.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Специални маски за хората с увреден слух в Русе
Специални маски за хората с увреден слух в Русе
Европейската комисия предложи отварянето на границите да стане на фази
Европейската комисия предложи отварянето на границите да стане на фази