НОВИНИ

Австрия мина през Северна Македония

австрия мина северна македония
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
20:01, 13.06.2021 (обновена)
Чете се за: 03:00 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Австрия победи с категоричното 3:1 дебютанта Северна Македония в мач от Група С на Евро 2020. Срещата се игра на Националния стадион в Букурещ, Румъния. В този поток са още тимовете на Нидерландия и Украйна, които ще изиграят двубоя помежду си по-късно тази вечер.

Австрийците, които бяха по-добрият тим на терена, откриха резултата в 18-ата минута чрез Щефан Лайнер, но в средата на първото полувреме опитният Горан Пандев изравни. Развръзката настъпи след почивката. Михаел Грегорич (78‘) и Марко Арнаутович (89‘) оформиха крайното 3:1.

Австрия участва на евротурнир за трети пъти и досега нямаше нито една победа (две равенства и четири поражения).

Именно тимът на Австрия поведе в резултата за 1:0 в 18-ата минута. 28-годишният Щефан Лайнер засече топката от непосредствена близост след центриране на Марсел Забитцер.

Само 10 минути по-късно тимът от Северна Македония успя да изравни. Защитник на Австрия изгуби притежанието на топката, стражът Бахман се опита да избие топката, до нея обаче стигна Горан Пандев, който я отне и с хладнокръвие вкара за 1:1.

В момента на попадението нападателят на Дженоа бе на 37 години и 321 дни, което лиши футболиста да реализира като най-възрастния на европейски финали. Това постижение е притежание на австриеца Ивица Вастич, който през 2008 година беше на 38 години и 257 дни.

В 78-ата минута след центриране отляво по атаката на Давид Алаба, Михаел Грегорич се измъкна от защитата на Северна Македония, за да засече за 2:1. След попадението крилото на Аугсбург показа фланелка в знак на подкрепа към Кристиан Ериксен, на която имаше послание за играча на Интер - да бъде силен.

Малко преди края на мача, в 89-ата минута, Марко Арнаутович реализира за 3:1 с премерен удар по земя от границата на наказателното поле. Това бе и последното опасно положение в срещата, с което тимът на Австрия оглави временно Група С.

Стартови състави:

Австрия: Бахман, Улмер, Хинтерегер, Драгович, Лайнер, Шлагер, Алаба, Маймер, Забитцер, Баумгартнер, Калайджич

Треньор: Франко Фода

Северна Македония: Димитриевски, Елиоски, Муслиу, Велковски, Николов, Ристовски, Елмас, Адеми, Барди, Трайковски, Пандев

Треньор: Игор Ангеловски

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Решенията на върха на Г-7: Декларация с подходи по Русия, Китай, климата и COVID-19
Решенията на върха на Г-7: Декларация с подходи по Русия, Китай, климата и COVID-19
Героите на мача Дания - Финландия
Героите на мача Дания - Финландия