НОВИНИ

Австрийците минаха през Украйна и си осигуриха мач с Италия

живо австрийците минаха украйна осигуриха мач италия
bnt avatar logo
от БНТ
18:00, 21.06.2021
Чете се за: 03:35 мин.
Спорт
Слушай новината

Отборът на Австрия ще се изправи срещу Италия на 1/8-финалите на Евро 2020. Това стана възможно, след като отборът, воден от Франко Фода, победи с минималното 1:0 Украйна в последния си мач от Група С.

Австрия зае второто място в потока с 6 точки, докато Украйна ще се надява да продължи в Топ 16 като трети отбор с най-добри показатели. „Жълтите“ остават с три точки и само една победа в предварителните групи.

В Група С тимът на Нидерландия вече си беше осигурил място напред в турнира, а Северна Македония остана без точка и отпадна от надпреварата.

Футболистите на Андрий Шевченко могат да съжаляват най-много, тъй като се нуждаеха само от равенство срещу Австрия, за да могат да се изправят срещу „Скуадра адзура“ в плейофите.

Отборът на Австрия поведе в резултата в 21-ата минута на мача. След центриране от корнер на Дейвид Алаба, Кристоф Баумгартнер засече топката с глава за 1:0. С попадението футболистът се превърна в най-младия голмайстор на Евро 2020 - на 21 години и 324 дни.

Едва в следващите минути украинците се съвзеха и се опитаха да създадат нещо по-опасно в наказателното поле на съперника. В 29-ата Микола Шапаренко отправи хубав диагонален удар, след чудесен рейд преди това, но Даниел Бахман се намеси и изби топката.

Само 10 минути след гола Кристоф Баумгартнер получи контузия и беше заменен.

В края на полувремето Марко Арнаутович пропиля страхотна възможност, останал сам срещу вратаря, нападателят стреля неточно. Хавер Шлагер изпробва рефлексите на Георгий Бушчан с удар отдалеч, но стражът улови топката в 51-ата минута.

Вратарят Даниел Бахман спаси своя отбор от автогол, след удар с глава, в опит да изчисти топката, от страна на Щефан Лайнер в 62-ата минута.

В края на двубоя украинците се опитаха да спечелят заветната точка, която щеше да им даде право да продължат директно напред. В 87-ата минута Роман Яремчук отправи много силен удар към вратата на австрийците, но топката премина в страни. С това се изпариха шансовете на тима да завършат на второ място в групата.

Стартови състави:

Украйна: Георгий Бушчан, Олександър Караваев, Илиа Забарний, Микола Матвиенко, Виталий Миколенко, Серхий Сидорчук, Андрий Ярмоленко, Микола Шапаренко, Олександър Зинченко, Руслан Малиновски, Роман Яремчук

Треньор: Андрий Шевченко

Австрия: Даниел Бахман, Щефан Лайнер, Александър Драгович, Мартин Хинтерегер, Дейвид Алаба, Хавер Шлагер, Конрад Лаймер, Флориан Грилич, Кристоф Баумгартнер, Марсел Забицер, Марко Арнаутович

Треньор: Франко Фода

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Нидерландия спечели Група "C" в последния мач на Горан Пандев за Северна Македония
Нидерландия спечели Група "C" в последния мач на Горан Пандев за Северна Македония
Ясен Радев е полуфиналист на европейското по бокс и гарантира още един медал за България
Ясен Радев е полуфиналист на европейското по бокс и гарантира още един медал за България