НОВИНИ

Българите извън първите 50 в индивидуалната дисцплина на 20 км при мъжете на световното по биатлон

Титлата заслужи норвежецът Йоханес Тингнес Бьо, за когото това бе втори златен медал от началото на шампионата в Нове Место

Борил Гочев
от Борил Гочев
21:59, 14.02.2024
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
българите извън първите индивидуалната дисцплина мъжете световното биатлон
Слушай новината

Българските биатлонисти останаха извън първите 50 в индивидуалната дисциплина на 20 към при мъжете от програмата на световното първенство в Нове Место, Чехия.

Най-добре от родните състезатели се представи опитният Владимир Илиев, който се нареди 54-и. Бившият световен вицешампион в дисциплината, който пропусна спринта преди няколко дни заради висока температура, направи общо три грешки в стрелбата си и финишира на изоставане от повече от 8 минути спрямо победителя.

Благой Тодев остана 58-и в надпреварата с два пропуска при четирите си посещения на огневия рубеж, докато последният българин Антон Синапов завърши 77-и с поваление 17 от 20 мишени.

Световен шампион стана норвежецът Йоханес Тингнес Бьо, който допусна една неточност при стрелбите си и спря хронометрите на 45:49.9 минути.

За 30-годишния норвежец това беше втори златен медал на шампионата в Чехия и общо девети в неговата кариера на световно първенство индивидуално. В индивидуалната дисциплина на 20 км пък Бьо дублира своята титла от Оберхоф през миналата година.

Втори в днешното състезание остана неговият по-голям брат Тарей Бьо, който пресече финала с пасив от 58.9 секунди, а подиумът допълни германецът Бенедикт Дол.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
НГДЕК почете своя патрон свети Константин-Кирил Философ
НГДЕК почете своя патрон свети Константин-Кирил Философ
Брентфорд обяви привличането на Игор Тиаго
Брентфорд обяви привличането на Игор Тиаго