НОВИНИ

Български гражданин е заразен с коронавирус в Сингапур

български гражданин заразен коронавирус сингапур
bnt avatar logo
от БНТ
07:20, 16.03.2020
Чете се за: 00:30 мин.
По света

53-годишен мъж, български гражданин, с постоянно местожителство в Сингапур, е бил тестван положително за наличие на коронавируса COVID-19. Той е пребивавал от 10-12 март т.г. във Франция. Потвърждение за неговото инфектиране с COVID-19 е направено от медицинските органи в Сингапур на 15 март, съобщи Външно министерство.

В момента българският гражданин се намира в изолатора на Националния център за инфекциозни болести (NCID) в Сингапур. Той е в стабилно състояние и се чувства добре.

На базата на неговия дневен ред от дейности и срещи, както и списък с физически контакти, властите в Сингапур са информирали хората, които са били в близък контакт с българския гражданин и са ги помолили да спазват 14-дневен период на карантина, да следят внимателно тяхната температура и общо здравно състояние и да потърсят професионална медицинска помощ, ако при тях се проявят симптоми, типични за новия коронавирус.

Посолството ни в Джакарта следи отблизо ситуацията с българския гражданин в Сингапур и остава в контакт с местните власти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Под карантина са всички лица, контактни със заразения мъж от Варна
Под карантина са всички лица, контактни със заразения мъж от Варна
Започва дистанционното обучение за българските ученици
Започва дистанционното обучение за българските ученици