НОВИНИ

Българският делегат Ивета Банкова за впечатленията си от Евро 2020

Ивета Банкова - Стоянова
Снимка: БНТ
bnt avatar logo
от БНТ
14:11, 02.07.2021
Чете се за: 02:22 мин.
Спорт
Слушай новината

Делегатът на УЕФА Ивета Банкова-Стоянова беше част от Евро 2020. Директорът на Международния отдел на Българския футболен съюз беше отговорна за четири мача, които се проведоха на стадион „Ла Картуха“ в Севиля.

Ивета Банкова-Стоянова е дългогодишен делегат на срещи от Шампионска лига и Лига Европа. Тя беше гост в предаването „Днес на УЕФА Евро 2020“.

„Мерките заради коронавируса бях наистина много големи, те започнаха още миналата година. УЕФА създаде протокол за „Завръщане на футбола“, но това даде възможност да се стъпи на него и да се проведе първенството. Само един случай имаше, в който двама души бяха изведени от стадиона, защото не си бяха сложили маските както трябва“, сподели Ивета Банкова-Стоянова.

„Делегатът надзирава организацията на мачовете. Това е един много дълъг процес. Аз отивам три дни преди мача и трябва да отговарям по време на мачовете за най-важните неща от подготовката. Аз съм на място, за да се следват всички протоколи и регулации на УЕФА. Стадионът беше сменен в последния момент за Севиля, но екипът се справи много добре. Това е първо издание на Европейско първенство, което е изцяло с дигитални билети. Нямаше оплаквания и спънки в това отношение“, сподели още българският делегат.

“Мисля, че швейцарците могат да поднесат нова изненада днес. Не бях много впечатлена от испанците в груповата фаза. Бих заложила на Швейцария за днес. Не бих се наела с прогноза на мача Белгия – Италия“, коментира още Ивета Банкова-Стоянова.

Програма за 2 юли, петък, на Евро 2020:

19.00 Швейцария - Испания (Първи четвъртфинал – Санкт Петербург) БНТ 1 / БНТ 3 / bntnews.bg/sport

22.00 Белгия - Италия (Втори четвъртфинал – Мюнхен) bntnews.bg/sport

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сийка Милева: До момента МВР не е разкрило групи за купуване на гласове
Сийка Милева: До момента МВР не е разкрило групи за купуване на гласове
Експлозия избухна в голяма рафинерия в Румъния
Експлозия избухна в голяма рафинерия в Румъния