НОВИНИ

Барти отново не загуби сет и вече е на 1/4-финал в Мелбърн

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:37, 23.01.2022
Чете се за: 01:40 мин.
Спорт
барти отново загуби сет вече финал мелбърн
Слушай новината

Световната №1 Ашли Барти продължава с отличното си представяне на Australian Open и след четвъртата поредна победа без загубен сет вече е на 1/4-финалите в "Мелбърн Парк".

Поредната жертва на австралийката стана Аманда Анисимова от САЩ, която преди това отстрани последователно олимпийската шампионка Белинда Бенчич, както и действащата шампионка в Мелбърн Наоми Осака.

Дори и Анисимова обаче не намери отговор на играта на Барти, макар да се представи значително по-добре от предишните ѝ съпернички.

В първи сет един единствен пробив беше достатъчен на Ашли Барти, за да спечели частта с 6:4 и да вземе аванс.

Втората част обаче започна с пробив на сметката на Анисимова, която стана първата тенисистка, която взима подаването на австралийката от началото на турнира. 20-годишната Аманда набързо затвърди пробива за аванс от 2:0, но това се оказа последния позитивен за нея момент в двубоя. Барти спечели шест от следващите седем гейма, за да триумфира с крайното 6:4, 6:3 за час и 16 минути игра.

Така, Барти вече е в 1/4-финалите, където я очаква мач срещу №21 в схемата Джесика Пегула, която днес елиминира петата поставена Мария Сакари.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Автобус падна в 30-метрова пропаст в Истанбул, има загинали
Автобус падна в 30-метрова пропаст в Истанбул, има загинали
Млад мъж е убит в Сливен
Млад мъж е убит в Сливен