НОВИНИ

Бензема за Роналдо: Приятели сме

любопитен момент пепе показа ъгъла дузпа бензема вратарят послуша
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
15:26, 24.06.2021
Чете се за: 01:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Нападателят на националния тим на Франция Карим Бензема сподели, че таи много топли чувства към бившия си съотборник в Реал Мадрид – Кристиано Роналдо.

Двамата се поздравиха по време на битката помежду им с националните тимове. Бензема и Роналдо се срещнаха в мача между Франция и Португалия от груповата фаза на Евро 2020.

Още на полувремето двамата се прибраха заедно към тунела, общувайки приятелски.

„Роналдо е мой голям приятел, ние дълго време играхме заедно и постигнахме успехи с Реал. Беше чудесно отново да се видим. Поговорихме си и си пожелахме успех в мачовете с националните отбори и клубовете“, сподели Карим Бензема, който вкара двете попадения за равенството 2:2. Португалската звезда вкара другите два гола на стадион "Пушкаш Арена" в Будапеща.

На възраст 33 години и 186 дни Бензема вече е най-възрастният футболист, който бележи повече от един гол в двубой на "петлите" от Европейско или Световно първенство, изпреварвайки рекорда на Зинедин Зидан (31 години и 356 дни), поставен на Евро 2004.

Бензема дебютира за представителния отбор на Франция през март 2007 г. и оттогава записа 86 срещи, в които наниза 29 гола и асистира за 19.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Черната кутия на МиГ-29 е цяла, но не се знае дали ще може да се извлече информация
Черната кутия на МиГ-29 е цяла, но не се знае дали ще може да се извлече информация
УЕФА защити решението си да има 60 хиляди за финала на Уембли
УЕФА защити решението си да има 60 хиляди за финала на Уембли