НОВИНИ

БДЖ показва онлайн местоположението на влаковете с новото приложение "РАДАР"

хаос разписанията влаковете добрич остана без транспорт
bnt avatar logo
от БНТ
09:23, 16.12.2020
Чете се за: 00:45 мин.
У нас
Слушай новината

БДЖ въвежда ново дигитално приложение, чрез което потребителите могат да проследяват в реално време местоположението на всички пътнически влакове в страната. На виртуална карта на железопътната мрежа в България се извеждат в реално време пътуващите в момента влакове с данни за местоположение, маршрут и движение, съобщиха от дружеството.

Приложението е нова удобна възможност, която БДЖ предоставя на своите клиенти по всяко време да са запознати с движението на влака, който ги интересува. По този начин потребителите могат да се информират къде се намира влакът, как изпълнява своя маршрут и да получат информация за евентуално закъснение.

Целта е услугата да подобри значително информираността на клиентите на БДЖ, които ще могат сами и по всяко време изключително бързо и лесно да проверяват движението на влаковете от всяко мобилното устройство или домашния си компютър.

Влаковите композиции са изобразени на картата с номер на влака и в различен цвят маркери, в зависимост от неговата категория. При избор на всеки отделен влак се визуализира информация за неговия маршрут и последното му отчетено местоположение.

Приложението е изградено като надстройка на използваната от НКЖИ системата „Ръководене и Отчитане на Влаковата Работа” и е резултат от съвместната дейност на двете дружества.

Въвеждането на виртуалния радар за движението на влаковете е още една крачка на БДЖ в посока към предоставянето на все повече дигитални възможности за улесняване на достъпа до информация за клиентите, допълват от дружеството.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Трус от 6,2 по Рихтер разлюля Филипините
Трус от 6,2 по Рихтер разлюля Филипините
HR специалист със съвет: Бъдете адаптивни при търсене на работа, учете нови неща
HR специалист със съвет: Бъдете адаптивни при търсене на работа, учете нови неща