НОВИНИ

БДЖ предупреждава за опит за измама с името на компанията

бдж предупреждава опит измама името компанията
bnt avatar logo
от БНТ
16:21, 06.07.2023
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

От „Български държавни железници“ предупреждават за опит за измама и злоупотреба с името на компанията в социалните мрежи.

На няколко места във виртуалното пространство се появява фалшива реклама, която предлага на потребителите да отговорят на кратки въпроси и да закупят карта за цялата железопътна мрежа в България. Това предложение е измама, категорични са от БДЖ. За злоупотребата с името и логото на дружеството железницата ще се обърне за съдействие към отговорните институции.

БДЖ призовава своите клиенти да не се подлъгват от подобни съмнителни предложения и също така се обръща с молба да докладват и сигнализират при забелязани нередности.

На сайта на „Български държавни железници“ се предлагат няколко вида карти, които са лични, със снимки и не могат да бъдат преотстъпвани. Те дават право на намаление във втори клас на бързите и пътнически влакове. При пътуване с бърз влак със задължителна резервация се заплаща разлика в цената на билета за по-високата категория на влака. Дубликат на изгубена, открадната или унищожена железопътна карта не се издава, съобщават от БДЖ.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Парламентът прие декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО
Парламентът прие декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО
Фестивал на пясъчните скулптури в Бургас (Снимки)
Фестивал на пясъчните скулптури в Бургас (Снимки)