НОВИНИ

Благороден жест: 15-годишно момче от Камено намери и предаде в полицията скъп телефон

bnt avatar logo
от БНТ , Репортер: Елеана Цанова
20:45, 08.08.2024
Чете се за: 02:07 мин.
У нас
Слушай новината

15-годишно момче от Камено намери и предаде на полицията скъп телефон. Кметът на общината и директорът на ОДМВР Бургас старши комисар Емил Павлов наградиха младежа за благородната му постъпка, която е достоен пример за проявено обществено поведение и доблест.

На 6 август 15-годишният Иван Маринов намира в Камено мобилен телефон и го предава на полицейските служители, за да бъде върнат на собственика. Полицаите реагират своевременно, установен е собственикът и телефонът му е предаден с разписка.

Действието на това младо момче е пример за добро възпитание и висок морал и дава пример на околните. Намереният смартфон е скъпа вещ, но въпреки това Иван Маринов не е взел телефона, а е направил това, което е редно в този случай - да уведоми полицейските служители и да предаде намерената вещ, отбелязаха представителите на властта.

Началникът на Районното управление в Камено Михаил Георгиев и директорът на ОДМВР Бургас старши комисар Емил Павлов връчиха на Иван полицейска значка и подаръчен ваучер, а кметът на община Камено Жельо Вардунски подари на момчето плакет, подаръчни ваучери и писалка за отлични оценки. Градоначалникът благодари на родителите на детето за доброто семейно възпитание и високите морални ценности, които Иван притежава.

"Постъпката на Иван е пример за честност и отговорност, които са важни ценности в нашето общество. Надявам се, че неговият жест ще вдъхнови и други млади хора да следват примера му и да проявяват доброта и съпричастност. Действията на този млад човек са доказателство, че ценностите като почтеност и ангажираност са важни за младото поколение", каза кметът на Община Камено Жельо Вардунски.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мароко завоюва бронзовите отличия във футболния турнир на Игрите в Париж
Мароко завоюва бронзовите отличия във футболния турнир на Игрите в Париж
Франция не сведе глава пред световния шампион Германия за нов олимпийски финал
Франция не сведе глава пред световния шампион Германия за нов олимпийски финал