НОВИНИ

Блокада на пътя Плевен-Русе заради винетките

bnt avatar logo
от БНТ
12:20, 02.03.2020
Чете се за: 00:43 мин.
Регионални

Два протеста блокираха пътища към Плевен тази сутрин заради недоволство от въведените винетки към близките до града села Брестовец и Гривица.

За час бяха затворени шосетата Плевен-Ловеч при Брестовец и Плевен-Русе при Гривица. Край Брестовец хора от още седем села подкрепиха протестиращите.

Възмущението в Брестовец се породи след поставянето на камери на тол-системата при табелите за вход-изход на селото. Така за 4-те километра до Плевен трябва да купуват винетка.

Даниел Йорданов - ТОЛ-управление Велико Търново: Опасенията им са неоснователни, тъй като рампата е разположена в границата на населеното място, поради което снимките, които тя генерира, няма да бъдат използвани, те се използват за електронни фишове.

Протестиращите обаче не вярват на уверения. Според областния управител на Плевен Мирослав Петров единственият вариант за пътуване без винетка е финансиране на поддръжката на участъка от местната власт. И ако от Брестовец могат да стигнат до Плевен по междуселски път, макар и неремонтиран от 30 години, в Гривица единствената алтернатива е през лозята. Там смятат, че са неравнопоставени в сравнение със селищата около София, които бяха освободени от винетки.

Протестиращите поискаха при тях да дойде премиерът Борисов и се заканиха да блокират пътищата и утре, този път за час и половина.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ремонтират крайбрежната алея в Балчик
Ремонтират крайбрежната алея в Балчик
Толсистемата вече функционира нормално
Толсистемата вече функционира нормално