НОВИНИ

Британец поднесе голямата изненада на Уимбълдън с победа срещу четвъртия в схемата Каспер Рууд

британец поднесе голямата изненада уимбълдън победа четвъртия схемата каспер рууд
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
19:34, 06.07.2023
Чете се за: 02:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Участващият с "уайлд кард" британец Лиъм Броуди поднесе голямата изненада до момента на Уимбълдън след победа срещу четвъртия в схемата Каспер Рууд от Норвегия с 6:4, 3:6, 4:6, 6:3, 6:0.

Подкрепян от публиката, Броуди спечели първия сет, но в следващите два норвежеца успя да се наложи с 6:3, 6:4, но в следващите два британецът доминира и след 6:3 изравни на 2:2, а в решителния пети сет дори не даде гейм на норвежеца.

Германецът Александър Зверев пласира 20 аса и спечели трудно срещу нидерландския квалификант Хайс Брауер с 6:4, 7:6(4), 7:6(5) в първия кръг на турнира от Големия шлем Уимбълдън.

19-ият поставен германец имаше сериозни проблеми срещу 153-ия в света и получи само две възможности за пробив в първите два сета, но успя да си спечели след 6:4, 7:6(4), а в третия отново се наложи след тайбрек.

Зверев ще има малко време за почивка преди следващия си мач срещу 116-ия в света Йосуке Ватануки от Япония, тъй като програмата бе пренаредена заради дъжда.

"Имах двама много трудни съперника в този мач - Брауер и дъжда. Щастлив съм да се върна на Уимбълдън", каза Зверев, който пропусна миналогодишното издание на турнира заради контузия.

"Играя отново утре и вдругиден, ако спечеля, разбира се. Ще бъдат няколко трудни дни с поредни мачове и никога не е лесно физически – просто съм щастлив, че играя тенис сега", каза Зверев.

Седмият в схемата руснак Андрей Рубльов навакса сет пасив и успя да стигне до обрат срещу сънародника си Аслан Карацев след 6:7(4), 6:3, 6:4, 7:5.

Победата е под номер 50 за Рубльов на турнири от Големия шлем и с този успех той си осигури място в третия кръг на Уимбълдън, където очаква победителя от мача между белгийския ветеран Давид Гофен и квалификанта Томас Бариос Вера.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Митов: Посещението на Зеленски е ясен знак, че България е от правилната страна на историята
Митов: Посещението на Зеленски е ясен знак, че България е от правилната страна на историята
Здравната комисия в НС прие на първо четене бюджета на НЗОК
Здравната комисия в НС прие на първо четене бюджета на НЗОК