Дежурна детска градина отваря врати и в Казанлък

от БНТ
13:10, 27.11.2020
Чете се за: 00:53 мин.
У нас
дежурна детска градина отваря врати казанлък

Дежурна детска градина с дежурна яслена група отваря врати и в Казанлък за времето от 1 до 21 декември 2020 г.. Целта е да се помогне на хората на първа линия, работещи на територията на града, ангажирани денонощно в борбата с коронавируса.

Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова определи за дежурна детска градина ДГ №13 "Мечо Пух”, която се намира в непосредствена близост до МБАЛ "Д-р Христо Стамболски".

В дежурното детско заведение ще се приемат деца на лекари, медицински сестри, санитари, фармацевти, полицаи и други специалисти, които работят на първа линия в борбата със заразата.

Броят на групите, които ще бъдат разкрити, ще зависи от броя на желаещите да се възползват от предлаганата услуга и от възрастта на децата. Градината разполага с четири отделни входа, което ще даде възможност децата от различните възрастови групи да не се смесват.

В момента се създава организация по приема на деца, като освен необходимият педагогически и непедагогически персонал, ще бъде осигурен и допълнителен медицински персонал, който да полага нужните грижи за децата, при спазване на всички противоепидемични мерки, регламентирани от Министерството на здравеопазването.

Нуждаещите се родители, които отговарят на условията и искат децата им да посещават детската градина, трябва да подадат заявление по образец в дежурната градина и да представят здравния картон на детето, който удостоверява докога то е посещавало ясла или градина и че не е било в контакт със заразно болни. Освен това, родителите трябва да представят и служебна бележка или декларация, че поне един от тях работи в болнично или друго заведение на територията на града, удостоверяваща неговата ангажираност на първа линия в борбата с COVID-19.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Водна криза няма да има, предприемат се мерки, докладва министър Димитров на премиера Борисов
Водна криза няма да има, предприемат се мерки, докладва министър Димитров на премиера Борисов
Мъглата временно се вдига
Мъглата временно се вдига