НОВИНИ

Дидие Дешан: Трудно е и боли, но това е футболът

дидие дешан трудно боли футболът
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
08:50, 29.06.2021
Чете се за: 01:45 мин.
Спорт
Слушай новината

Селекционерът на националния отбор на Франция Дидие Дешан беше изключително разочарован от отпадането на отбора след дузпи на 1/8-финалите на Eвро 2020.

Редовното време на мача срещу Швейцария в Букурещ завърши 3:3, а при дузпите Килиан Мбапе не успя да реализира последния удар (10-ата дузпа от серията) и това се оказа фатално.

„Винаги е трудно да се обясни нещо подобно. Пропиляхме първото полувреме, но след това направихме всичко необходимо, за да се върнем през втората част. Обикновено сме силни и уверени в себе си, но сега проявихме слабост, която позволи на Швейцария да се върне в мача“, сподели Дидие Дешан след двубоя.

„Тежко е и боли. Направихме всичко, за да завърши срещата по различен начин. Това е футболът. Турнирът днес приключи за нас. Няма никакви магически формули, става дума за търсене на баланс“, каза още френският треньор.

Запитан за бъдещето му, Дидие Дешан отговори: „Това не е въпросът. Аз съм отговорен, когато нещата не вървят добре, аз съм с футболистите и те са с мен. Ще ни трябва време да се справим с това.“

Относно дузпата, която Килиан Мбапе изпусна в края на мача, селекционерът на Франция каза: „Никой не може да му се сърди. Когато поемаш отговорност, подобни неща се случват. Той е много разочарован от случилото се.“

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Григор Димитров стартира на „Уимбълдън“ този следобед
Григор Димитров стартира на „Уимбълдън“ този следобед
Забрана от летище е довела до невъзможност да се разбие градушката над Асеновград
Забрана от летище е довела до невъзможност да се разбие градушката над Асеновград