НОВИНИ

Димитър Кузманов отпадна в осминафиналите на Чалънджъра в Малага

Борил Гочев
от Борил Гочев
14:06, 11.10.2023
Чете се за: 02:12 мин.
Спорт
живо бнт димитър кузманов тимофей скатов откриват битката българия казахстан купа дейвис
Снимка: БТА
Слушай новината

Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов загуби в осминафиналите на турнира от сериите АТР Чалънджър, който се провежда на твърди кортове в испанския град Малага.

Кузманов отстъпи в два сета - 5:7, 4:6 - на младия италианец Флавио Коболи, който понастоящем заема 121-во място в световната ранглиста.

В първия сет само един единствен пробив направи разликата, като дойде в 11-ия гейм и за съжаление бе на сметката на италианеца, с което той поведе с 6:5, а след това с комфортен гейм на 0 сложи край на първата част.

Коболи започна силно и във втората, когато ранен брейк му осигури аванс от 2:0, но Мико отговори и обърна нещата до 3:2 в своя полза, връщайки пробива. Фатален този път се оказа седмият гейм, в който българинът загуби подаването си на 0 и до края така и не успя да заличи пасива си от италианеца, който сложи точка на спора след 6:4 в своя полза и малко над час и половина престой на корта.

Загубата на Димитър Кузманов сложи край на българското участие в Малага, тъй като вчера Адриан Андреев допусна обрат срещу бившия №17 в света Албер Рамос Виньолас от Испания.

Флавио Коболи пък стана първият тенисист, който се класира за четвъртфиналите в испанския курорт, където го очаква някой измежду французите Юго Бланше и миналогодишният шампион в турнира Констант Лестиен.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Четирима българи излизат за място на полуфиналите в Будва днес
Четирима българи излизат за място на полуфиналите в Будва днес
Съдийска бригада от Грузия ще свири евроквалификацията България - Литва
Съдийска бригада от Грузия ще свири евроквалификацията България - Литва