НОВИНИ

Евродепутатът Цветелина Пенкова разкри информационен център във Велико Търново

bnt avatar logo
от БНТ
22:51, 16.09.2022
Чете се за: 01:52 мин.
У нас
Слушай новината

Евродепутатът Цветелина Пенкова разкри третия си в страната информационен център. След София и Силистра, и във Велико Търново хората ще могат да получават информация за възможностите на еврозоната, образователни програми и възможности за развитие.

В офисите на Цветелина Пенкова желаещите могат да получат информация за кандидатстване по различните европейски програми.

Според Пенкова сега актуалната тема за България, но и за цяла Европа, е цената на газа и тока. Тя смята, че е важно в европейските институции да бъдат обсъждани разликите и спецификите между държавите-членки при разпределянето на финансовите средства за справяне с енергийната криза.

"Давам конкретен пример. България се счита като една държава, която е сравнително не толкова зависима от природен газ. Консумацията на газ е около 10% от енергийния микс, което на фона на държави, в които е 30-40% е много малко. Тук възниква въпросът за какво се използва природният газ в България - за топлофикациите и за индустрията, това са два ключови елемента, които не могат да бъдат пренебрегнати. Важно е да се чуе гласът на България, ако нямаме достатъчно гласност, може да се окаже, че заради тази ниска процентна зависимост, на България няма да бъдат отредени достатъчно финансови ресурси, което е некоректно и неправилно", заяви Цветелина Пенкова - евродепутат.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube: https://go.bnt.bg/youtube

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
В София ще има паметник на юристите, допринесли за спасяването на българските евреи
В София ще има паметник на юристите, допринесли за спасяването на българските евреи
Пожар горя в бивш тютюнев склад в Хасково
Пожар горя в бивш тютюнев склад в Хасково