НОВИНИ

Григор Димитров не срещна трудности на старта на US Open

григор димитров отпадна старта торонто
bnt avatar logo
от БНТ
00:32, 31.08.2021
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
Слушай новината

Българският тенисист Григор Димитров се класира без особени трудности за втория кръг на последния за годината турнир от Големия шлем – US Open. Поставеният под номер 15 състезател се наложи с 6:1, 7:6(3), 6:3 над участващия с „уайлд кард“ Сам Рифис след 2.07 часа игра в Ню Йорк.

В следващия етап хасковлията ще срещне победителя от двубоя между Алексей Попирин и Раду Албот.

Успехът на българина беше очакван, с оглед на факта, че представителят на домакините участва за първи път на подобен ранг надпревари. Досегашната му кариера е преминала в ITF веригата и се намира на 542 място в световната ранглиста.

Григор Димитров започна много убедително срещата, като още в началото на първия сет започна с пробив, а след това продължи да доминира за 6:1.

Във втория сет обаче двамата си размениха по един пробив за 2:2, за да стигнат до тайбрек. В него Григор Димитров заложи на сервиса си, за да спечели частта след 7:6 (3).

И третият сет започна по най-добрия начин за Григор Димитров с ранен пробив за 2:0. Българинът продължи с убедителна си игра за 4:1 и затвори частта при 6:3.

Българинът направи 14 аса и завърши с 90% спечелени точки на първо подаване. Той реализира 42 уинъра срещу 28 непредизвикани грешки.

Българският тенисист се цели в ново добро представяне на US Open, след като през 2019 година достигна до полуфиналите на надпреварата.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Слънчево време днес, температурите слабо ще се повишат
Слънчево време днес, температурите слабо ще се повишат
Симона Халеп пребори Джорджи за място във втори кръг на US Open
Симона Халеп пребори Джорджи за място във втори кръг на US Open