НОВИНИ

Григор Димитров разгроми Карацев на старта в Ротердам

григор димитров разгроми карацев старта ротердам
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
17:41, 13.02.2023
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Григор Димитров записа убедителна победа в първия кръг на турнира в зала в Ротердам, който е от категория АТП 500 и е с награден фонд 2.2 млн. евро. Българинът се наложи с 2:0 сета над преминалия през квалификациите руснак Аслан Карацев, в отделните части 6:1, 6:3. Срещата продължи само 59 минути!

Това беше втори дуел между двамата през сезона, след като преди близо месец премериха сили в първия кръг на Откритото първенство на Австралия, където победител отново излезе българинът. И днес Григор Димитров се представи на изключително ниво и напълно заслужи изразителния успех.

Съперникът на Димитров във втория кръг ще бъде определен от двубоя Хуберт Хуркач (Полша, №5) – Роберто Баутиста Агут (Испания), които откриват програмата на централния корт във вторник (начало в 12:00 часа).

Първият сет се разви светкавично и изцяло по вкуса на Григор Димитров. С два ранни пробива българинът поведе с 4:0 гейма, а с трети такъв, при това на 0, затвори първата част след само 26 минути игра. За целия сет Димитров спечели повече от два пъти повече точки от Карацев (26-10), като не загуби нито една точка при вкаран първи сервис. От своя страна руснакът „помогна" с 12 непредизвикани грешки.

Димитров продължи да доминира изцяло и в началото на втората част. Бившият №3 в света отново направи ранен пробив, който с лекота затвърди за преднина 3:0 гейма. До края на срещата българинът не изпусна контрола и се поздрави с чист успех.

Припомняме, че именно в Ротердам Димитров игра на последния си финал в тура. Това се случи преди 5 години, а в спора за трофея тогава българинът отстъпи пред Роджър Федерер.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Тежък руски артилерийски обстрел срещу източния украински град Бахмут
Тежък руски артилерийски обстрел срещу източния украински град Бахмут
Румен Овчаров няма осъдителна присъда на две инстанции
Румен Овчаров няма осъдителна присъда на две инстанции