НОВИНИ

Григор Димитров се поздрави с победа в три сета на старта на US Open

За Григор Димитров това е 14-то участие в Ню Йорк. Най-доброто постижение на българина е достигането до полуфиналите през 2019 г.

Станко Димов
от Станко Димов
01:11, 27.08.2024
Чете се за: 02:17 мин.
Спорт
григор димитров класира втория кръг open драматичен обрат
Снимка: БТА
Слушай новината

Григор Димитров започна с чиста победа участието си на последния за сезона турнир от Големия шлем – US Open. Най-добрият български тенисист, поставен под №9 в основната схема, се наложи с 6:3, 6:4, 6:2 над квалификанта Кириан Жаке (Франция). Двубоят на пети корт в комплекса „Флашинг Медоуз“ в Ню Йорк продължи 105 минути.

Първият сет беше решен от два пробива, които бяха на сметката на Димитров. През втората част българинът проби за аванс 4:2 гейма, но допусна светкавично връщане на пробива и изравняване на резултата – 4:4. В десетия гейм българинът стигна до нов брейк, който този път беше с цената на успех в сета. Димитров започна отлично в третата част и след ранен пробив поведе с 3:0 гейма, след което до края на срещата нямаше проблеми да наложи волята си.

Григор Димитров приключи срещата с 37 печеливши удара, 11 от които директно от сервис, и 29 непредизвикани грешки. Жаке, за когото това беше дебют в основна схема на турнир от Големия шлем, се отчете със скромните 11 уинъра и 16 грешки.

За Григор Димитров това е 14-то участие в Ню Йорк. Най-доброто постижение на българина е достигането до полуфиналите през 2019 г. Миналата година Димитров отпадна в третия кръг.

Неговият следващ съперник в американския мегаполис ще бъде определен от двубоя между Ринки Хиджиката (Австралия) и Алехандро Давидович Фокина (Испания).

По-късно тази нощ участието си в турнира ще започне и представителката ни при дамите Виктория Томова, която на старта ще има за съперник 29-ата поставена Екатерина Александрова (Русия).

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шумен привелче трети нов чужденец
Шумен привелче трети нов чужденец