НОВИНИ

Григор Димитров се завърна в топ 20 на света

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:02, 22.02.2021
Чете се за: 00:43 мин.
Тенис
григор димитров завърна топ света

От днес първата ни ракета се намира под №17 в подреждането, а прогресът му с четири позиции се държи на отличното му представяне на Australian Open.

В Мелбърн Парк Гришо достигна до 1/4 финалите, където за огромно съжаление травма в кръста му попречи да се противопостави на Аслан Карацев след втория сет.

Димитър Кузманов също регистрира прогрес и вече заема 266-та позиция в подреждането, само на 16 места от неговото върхово постижение, №250 от декември 2018 година.

Скокът на Мико се дължи на неговото второ поредно достигане до 1/4 финал на турнир от сериите Challenger в Почефструм, Южна Африка.

Третата ни ракета Адриан Андреев регистрира спад от 4 места и вече е под номер 423 в световната ранглиста. В момента 19-годишния софиянец играе срещу Лойд Харис на турнира от сериите АТР 250 в Сингапур, за който роидният талант получи "уайлдкард" за основната схема.

Александър Лазаров е №550, Александър Донски №600, а след отличното си представяне в Анталия Габриел Донев е №913. Последният българин, чието име фигурира в подреждането е Симон Антъни Иванов, който в 963-ти.

В челото лидер продължава да бъде шампионът от Australian Open Новак Джокович, следван от Рафаел Надал. Дебют в топ 3 прави финалистът в Мелбърн Парк Данил Медведев, който измества Доминик Тийм.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Цвети Пиронкова с прогрес в ранглистата на WTA
Цвети Пиронкова с прогрес в ранглистата на WTA
Пиян български шофьор разби ограда в Сърбия
Пиян български шофьор разби ограда в Сърбия