НОВИНИ

Григор се бори, но Джокович е на 1/8-финал в Мелбърн

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:25, 21.01.2023
Чете се за: 03:15 мин.
Спорт
григор бори джокович финал мелбърн
Слушай новината

Първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров отпадна от Australian Open, след като в среща от третия кръг загуби от деветкратния шампион в турнира Новак Джокович след 6:7(7), 3:6, 4:6.

Битката между двамата на централния корт "Род Лейвър Арена" продължи повече от три часа, като българинът определено може да съжалява за пропуснатите си шансове особено в първия сет.

След като започна трудно двубоят, Гришо се оказа догонващ в първата част с 3:5, а в деветия гейм трябваше да спасява три сетбола. Димитров обаче се справи, а след това намери сили да пробие Джокович, за да изравни резултат при 5:5. При 6:5 в полза на Григор Ноле също трябваше да отразява два сетбола, но и сърбинът се измъкна, за да вкара сета в тайбрек. В решаващия гейм бившият №1 в света взе аванс от 5-2 точки, но Григор не се предаде и изравни за 5-5. В следващите няколко минути двамата тенисисти пропуснаха по още няколко сетбола преди най-накрая Джокович да затвори частта след 9-7 точки в своя полза.

Преди началото на втория сет Джокович поиска медицински таймаут заради своите проблеми с лявото бедро, но въпреки това не показа спад в играта, а вместо това се възползва от грешките на Димитров, за да стигне до пробив аванс при 4:2. До края на частта Ноле сервираше солидно и след 6:3 в своя полза удвои преднината си в сетовете.

В третата част и двамата тенисисти имаха проблеми на свое подаване, като си размениха общо пет пробива. За съжаление, 21-кратният шампион в турнирите от Големия шлем реализира три срещу само два на сметката на Димитров и след 6:4 стигна до крайната победа и място в 1/8-финалите.

Следващият съперник на Новак Джокович в Мелбърн ще бъде любимецът на местните фенове Алекс Де Минор, който след отказването на Ник Кирьос остана най-високо ранкираният австралийски тенисист.

За Григор Димитров пък загубата в трети кръг означава, че той все пак ще прибави точки за световната ранглиста, след като през миналата година той напусна Мелбърн още във втория кръг. В момента първата ни ракета е под №28 в подреждането на АТР.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Вашингтон обяви групировката "Вагнер" за престъпна организация
Вашингтон обяви групировката "Вагнер" за престъпна организация
Президентът се срещна с българския патриарх Неофит (СНИМКИ)
Президентът се срещна с българския патриарх Неофит (СНИМКИ)