НОВИНИ

"Групата на смъртта" започва с битката Унгария - Португалия

Кристиано Роналдо
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:38, 15.06.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Спорт
Слушай новината

Обаятелната Група F, наречена още „Групата на смъртта“, започва днес, като в първия двубой действащият европейски шампион ще се изправи срещу Унгария на „Пушкаш Арена“. С наличието на напълно отворен стадион в Будапеща атмосферата на Евро 2020 обещава да е впечатляваща.

Една голяма звезда ще озари стадиона в 19.00 часа – легендата Кристиано Роналдо. Той може да се похвали с 9 попадения на европейски финали. Трябва му още едно, за да задмине Мишел Платини.

Още в мача срещу Унгария Роналдо може да се превърне в първия човек в историята, участвал във финалите на пет Европейски първенства. Легендите на Германия и Дания Лотар Матеус и Петер Шмайхел са първите, които записват мачове в четири първенства.

„Трудно е да опиша как се чувствахме като европейски шампиони. Това беше плод на здравата колективна работа на целия отбор“, сподели Фернандо Сантош.

След върха през 2016 година Португалия спечели и новосформираната Лига на нациите. Това е талантлив отбор, който има навика да побеждава.

Тази вечер обаче унгарците ще имат предимството на домакинството.

Макар да е сочен за аутсайдер, тимът може да се успокои заради скорошната си форма, след като няма записано поражение в последните 11 мача (7 победи и 4 равенства). Дали това ще бъде достатъчно, ще разберем тази вечер.

Срещата ще можете да наблюдавате по БНТ 1 и БНТ 3, както и онлайн на bntnews.bg/sport. Студийната ни програма е от 18.15 часа.

В "Групата на смъртта" са още тимовете на Франция и Германия, двата последни световни шампиона. Срещата помежду им е от 22.00 часа.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
ЦИК възложи на "Сиела Норма" обслужването на машините за гласуването
ЦИК възложи на "Сиела Норма" обслужването на машините за гласуването
От "корав пич" до "хладнокръвен убиец": Как американските президенти виждат Путин
От "корав пич" до "хладнокръвен убиец": Как американските президенти виждат Путин