НОВИНИ

Индия с нов печален рекорд по заразени с COVID-19

Теодора Гатева
от Теодора Гатева
10:41, 23.04.2021
Чете се за: 02:05 мин.
По света
Слушай новината

Втори пореден ден Индия регистрира най-голям брой заразени с коронавирус - над 332 хиляди. В района на столицата Делхи няколко болници останаха без кислород. Пожар изпепели интензивно отделение в болница край Мумбай. Съобщава се за 13 загинали.

Огънят лумва в ранните часове на деня, в интензивно Ковид отделение.

"За съжаление в болницата избухна голям пожар, около 3.00 ч. сутринта. Искра от климатика възпламени кислорода в интензивното отделение. За минути всичко изгоря", разказва Дилип Шах, служител в болницата.

Четирима души от отделението са спасени и приведени в други болници. Причините за пожара ще се разследват. Ситуацията в страната обаче остава критична.

Индия със "световен рекорд" по заболели с COVID-19 за 24 часа

Болничната система е пред срив. Поне шест болници в Делхи обявиха, че кислородът там е свършил. В още няколко медицински заведения той е на изчерпване. Дълги опашки от цистерни се извиха пред заводите за производство на кислород. Няма легла, няма и медикаменти.

Задъхват се погребалните агенции и крематориумите. Доброволци помагат за погребването на пациенти с ковид.

"След отказа на семействата да погребат близките си, починали от ковид, ние получаваме тленните останки. След оформяне на документите им осигуряваме погребение съобразно религията, която изповядват", казва Джавид Хан, доброволец.

Днес се очаква премиерът Нерандра Моди да се срещне с министрите, властите на най-засегнатите щати и производителите на кислород. Върховният съд на Индия настоява за всеобхватен план за борба с коронавируса.

Снимки: БГНЕС

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Смесената ни двойка в акробатиката: Ще заложим на артистичността
Смесената ни двойка в акробатиката: Ще заложим на артистичността
Лудогорец срази ЦСКА 1948, Десподов блести
Лудогорец срази ЦСКА 1948, Десподов блести