НОВИНИ

Италианец спечели първия етап от Обиколката на България

Борил Гочев
от Борил Гочев
10:32, 02.07.2021
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
италианец спечели първия етап обиколката българия
Слушай новината

Италианският колоездач Джовани Лонарди спечели първия етап в 68-ото издание на Обиколката на България, след като беше най-бърз в 186-километровото трасе от София през Боровец до Пловдив.

По този начин състезателят от отбора на "Бардиани" облече жълтата фланелка на лидер в генералното класиране.

"Много съм доволен. Това е първата ми победа за сезона. Отборът беше перфектен, изведоха ме отлично 200 метра преди финала и аз направих останалото. Етапът беше дълъг, а времето беше горещо. В крайна сметка се стигна до финален спринт и ние си свършихме отлично работата. Състезанието е добро. За първа година съм тук. Може би ще дойда и догодина", коментира 24-годишният победител.

Лонарди е един от най-опитните колоездачи в тазгодишната Обиколка на България, тъй като в кариерата си има две участия в Обиколката на Италия.

Втори в етапа се нареди словенецът Матевж Говекар от тима на "Тирол-КТМ", а челната тройка се допълни от Пелегри Оскар от Испания, който се състезава за "Електро Хипер Европа".

Унгарецът Балаж Рожа водеше през по-голямата част от етапа, след като се откъсна още в самото началото, но в крайна сметка бе застигнат в последните 20 километра. Въпреки това, състезателят на "Епронекс" си заслужи бялата фланелка за най-добър катерач.

От българите най-силно си представи Ясен Александров от "Долчини", който финишира с основната група.

Друг от родните колоездачи - Георги Николов от "Омега", за съжаление претърпя падане по средата на трасето, при което счупи пръст на ръката. Николов все пак се добра до финала, но тепърва предстои да стане ясно дали ще може да продължи участието си в надпреварата.

Днес предстои 2-ия етап от състезанието от Пловдив до Троян с продължителност 113 километра. Тук е и най-сериозната височина в надпреварата - Беклемето.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Задържаха 9 мъже за купуване на гласове в Бургаско
Задържаха 9 мъже за купуване на гласове в Бургаско
"Автомагистрали" вече е с ново ръководство
"Автомагистрали" вече е с ново ръководство