НОВИНИ

Ивайло Денчев е назначен за и.д. председател на УС на АПИ

инж ивайло денчев временният председател агенция пътна инфраструктура
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
10:49, 28.07.2021
Чете се за: 01:32 мин.
У нас
Слушай новината

Инж. Ивайло Денчев е назначен за изпълняващ длъжността председател на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ до назначаването на титуляр, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

Това е станало със заповед на министъра на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова. Заповедта е влязла в сила от понеделник, 26 юли 2021 г.

Ивайло Денчев е магистър инженер по транспортно строителство, завършил е Университета по архитектура, строителство и геодезия. В периода февруари – юни 2017 г. е бил директор на дирекция „Поддържане на пътната инфраструктура“ в АПИ.

На 20 юли министър Комитова уволни назначения през месец май председател на АПИ Апостол Минчев. Причината за уволнение е проявено от Минчев своеволие да спре всички строителни дейности на АПИ.

Шефът на АПИ Апостол Минчев е отстранен, предшественикът му е даден на прокуратурата

Инж. Минчев е разпоредил писмено преустановяването на работата и изтеглянето на техниката до второ нареждане. Строителният инженер оглави ръководството на АПИ на 27 май, а предходното ръководство беше сменено от Комитова заради плащане на аванси за строително-монтажни работи за обекти, които нямат проектна готовност и разрешение за строеж към 26.05.2021 г.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Циципас отпадна от олимпийския тенис турнир
Циципас отпадна от олимпийския тенис турнир
Потушен е пожарът на сметището в Асеновград
Потушен е пожарът на сметището в Асеновград