НОВИНИ

Иван Христанов: "Капитан Андреево" е една от основните причини за свалянето на правителството

bnt avatar logo
от Теодора Зарева
07:45, 24.06.2022
Чете се за: 01:40 мин.
У нас
Слушай новината

"Капитан Андреево" е една от основните причини за свалянето на правителството, защото "Капитан Андреево" даде ясно да се разбере на задкулисните кръгове, че правителството не е диалогично с тях, властта за нас не е самоцел, а инструмент. Имаше заплахи и опити за подкупи, когато се оттегли "Има такъв народ" усилията в тази посока спряха", заяви в "Денят започва" Иван Христанов, заместник-министър на земеделието и горите.

По думите му има колективно затваряне на очите.

"Ще има опит корупционната практика на границата да бъде възстановена, ще се положат усилия да се реабилитира старата схема. Имаме още време и го използваме пълноценно. Целта е да осветлим границата до такава степен, че да се спрат порочните практики на конкретни структури", допълни Иван Христанов.

Според него случващото се на "Капитан Андреево" се явява пречка за влизането на България в Шенген. Иван Христанов добави, че дали ще има обективно разследване и наказания зависи от главния прокурор Иван Гешев.

"Започнало е изграждането на лаборатория на "Капитан Андреево", като предстои до 3 - 4 месеца да бъде закупено оборудване. Ако някой върне частна фирма на границата, влиза в мафиотска обвързаност", каза още Иван Христанов.

Вижте целия разговор във видеото.

Гледайте още теми от "Денят започва"

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Сенатът даде зелена светлина на Закона за контрола на оръжията в САЩ
Сенатът даде зелена светлина на Закона за контрола на оръжията в САЩ
Стачната вълна в Европа продължава - Португалия и Испания обявиха готовност за протест
Стачната вълна в Европа продължава - Португалия и Испания обявиха готовност за протест