НОВИНИ

Изабел е най-обичаният български инфлуенсър според зрителите на БНТ

влогърката изи обичаният български инфлуенсър зрителите бнт
bnt avatar logo
от БНТ
16:00, 19.11.2021
Чете се за: 06:35 мин.
Любопитно
Слушай новината

Изабел Овчарова е най-обичаният български инфлуенсър, според зрителския вот на БНТ и „Любимците на България“. Тя е автор, влогър и откривател.

Едва на 18 години, написва дебютната си книга „Щастливей”, която печели „Детска Вазова награда за литература” за 2019 г., няколко месеца след издаването ѝ.

Снима видеа откакто има телефон с камера, а от две години ги качва в YouTube и каналът ѝ бързо се превръща в един от най-следваните в България. Изи има над 278 000 последователи в социалните си мрежи, които ежедневно се забавляват, учат и променят заедно с нея.

В класацията бяха номинирани още Лазар Ангелов, Николета Лозанова, TheClashers, Антоанет Пепе, Тита и Айде БГ.

„Любимците на България“ продължава с гласуването в категория Образование, в която водещият Миро представи личностите, събрали най-много зрителски предложения. Гости и коментатори в студиото бяха Евгения Пеева (основател на „Заедно в час”), Росен Стоянов (професор по медии и комуникация в НБУ), проф. Николай Овчаров и журналистът Георги Милков.

Номинирани в категория Образование:

Теодосий Теодосиев

Теодосий Теодосиев е дългогодишен преподавател по физика в ПМГ „Никола Обрешков”, Казанлък. Ръководи и специализирана школа по приложна математика и физика и е създал база за експериментални задачи по физика. От общо 11 златни медала, печелени от български участници на Международни олимпиади по физика, 7 са на възпитаници от неговата школа, включително най-високите индивидуални резултати и отборни постижения.

Христо Господинов

Христо Господинов е учител, който е известен с успехите на неговите ученици. Негови възпитаници са печелили стипендии и конкурси в световноизвестни и елитни университети като Кеймбридж. От 2015 г. до момента е преподавател в Американо-Английска Академия в София. Преподавател е и към College Board - AP класове, които са световно признати от всички най-престижни университети в света. За качеството на работата му говори фактът, че негов ученик е приет в Кеймбридж и е един от деветимата с най-висок резултат миналата година в света по Модерна история.

Димитър Гилев

Димитър Гилев е на 28 години, от четири години е учител по история в СУ „Д-р Петър Берон“ в Свиленград. Силно вярва, че историята ни обединява - така е било през Средновековието, през Възраждането, така е и сега. За да провокира интереса и вниманието на учениците си, често влиза в класната стая, преоблечен в дрехи от различни епохи и пресъздава сцени от живота на героите ни.

Освен че излиза от рамките на учебната програма, Димитър Гилев е известен блогър, чиито часове по родолюбие са част от програмата на почти всяко неделно училище на българите в чужбина.

д-р Владимир Божилов

Д-р Владимир Божилов е астрофизик, учител в катедра „Астрономия“ на Физическия факултет към Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Той е активен популяризатор на науката - носител е на второ място в конкурса за комуникация на наука „Лаборатория за слава FameLab“ 2010 и първа награда в международното му издание „Hall of FameLab“ 2014 в Лондон, Великобритания. Съавтор е на две книги, повече от 30 научни и над 70 научнопопулярни публикации. Лектор и научен експерт в Детски научен център „Музейко“ от основаването му през 2015 г. В периода 2012 - 2018 г. е бил научен редактор, а след това и главен редактор на сп. ВВС ЗНАНИЕ.

Росен Богомилов

Росен Богомилов работи като заместник-директор на 106-о ОУ „Григорий Цамблак“ в София. Той е възпитаник на програма „Заедно в час” и настоящ член на Управителния съвет на Фондацията. Работи за приобщаването и реалната интеграция на ученици от ромски произход, като самият той е от ромски произход, а каузата му е достъп до възможности за по-добро образование на деца и ученици от уязвими групи и тяхната бъдеща професионална реализация.

Радина Маринчева

Радина Маринчева преподава икономика, предприемачество и счетоводство. Тя е в Самоков като част от първия випуск на програма за привличане на професионалисти от различни сфери към учителската професия с цел осигуряване на равен достъп до образование за всички деца в България. Радина Маринчева работи и към Общинския детски комплекс в Средец, възпитаничка на програмите на „Джуниър Ачийвмънт България“ печели плакет „Учител на годината“.

Минко Балкански

Минко Балкански е френски физик (професор в университета „Мария и Пиер Кюри“ в Париж) от български произход, роден в село Оряховица, Старозагорско. Смятан е за един от най-известните учени в областта на физиката в световен мащаб. Понастоящем е сред най-богатите българи в чужбина, френски гражданин, живее в Париж. Представял е свои изследвания в 34 университета в Европа и Америка. Резултат от дългогодишната научна дейност на проф. Балкански са публикуваните 30 книги и над 2000 страници други научни публикации. Проф. Балкански създава Национален институт за образование в с. Оряховица и развива широка благотворителна дейност.

Златният медал в категория Спорт, зрителите връчиха на Ансамбъла по художествена гимнастика. Най-много гласове в категория Кино и театър получи Мариус Куркински; в категория Популярни двойки - Дует Ритон; в категория Литература - Здравка Евтимова; в категория Медицина - д-р Георги Стаменов; в категория Мода - София Борисова, а в категория Инфлуенсъри - Изабел Овчарова.

Видеата на номинираните в категория Образование на „Любимците на България“ може да гледате на bnt.bg/lubimcite. Гласуването за тях продължава до неделя, 21 ноември.

Гледайте „Любимците на България“ всеки четвъртък от 21.00 ч. по БНТ 1 с водещ Миро!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
"Продължаваме промяната" не са обсъждали имена на министри за проектокабинет
"Продължаваме промяната" не са обсъждали имена на министри за проектокабинет
Руска фигуристка изпълни четворен ритбергер за първи път в историята (Видео)
Руска фигуристка изпълни четворен ритбергер за първи път в историята (Видео)