НОВИНИ

Джоел Ембийд и Тайрийз Макси избухнаха при победа на Филаделфия над Оклахома

Ембийд отбеляза 35 точки, а Макси добави 28

Джоел Ембийд, Оклахома
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:18, 26.11.2023
Чете се за: 03:37 мин.
Спорт
Слушай новината

Носителят на приза за "Най-полезен играч" в Националната баскетболна асоциация Джоел Ембийд отбеляза 35 точки, а гардът Тайрийз Макси добави 28 за победата на Филаделфия 76ърс със 127:123 над Оклахома Сити Тъндър в мач от поредния кръг в шампионата на САЩ и Канада.

Ембийд запълни статистиката си с още 11 борби, 9 асистенции и 4 чадъра, но имаше сериозни трудности в това да опази новобранеца в състава на домакините Чет Холмгрен, който завърши с рекордните в кариерата си 33 точки. Битката между двамата под кошовете все пак бе спечелена от по-опитния Ембийд в средата на третата четвърт, когато гостите от Филаделфия отвориха преднина от 13 точки и не допуснаха да я изгубят до края.

Добро включване за Сиксърс, които са втори в Източната конференция направи и Тобайъс Харис, който завърши с 16 точки.

За домакините от Оклахома, които пък са втори на Запад, 31 точки добави Шай-Гилджъс Алекзандър, а с 13 остана бившият играч на Филаделфия Айзея Джо.

Победа далеч от дома постигна и отборът на Лос Анджелис Лейкърс, който надделя при визитата си на Кливланд Кавалиърс със 121:115 за седмия си успех в последните десет срещи.

Срещата бе по-емоционална за лидера на "езерняците" ЛеБрон Джеймс, който прекара 11 години в редиците на "кавалерите". 38-годишният Джеймс обаче остана под средните си показатели за сезона, като приключи със скромните за стандартите си 22 точки, 6 борби и 6 асистенции.

Той обаче получи нужната помощ от съотборниците си. Шестима от останалите седем играчи, които се появиха в игра за Лейкърс завършиха с двуцифрен актив, а най-резултатен бе центърът Антъни Дейвис с 32 точки, като той взе и 13 борби.

За тима на Кливланд Донован Мичъл вкара 22 точки, но стреля само 4 от 18 от игра. С "дабъл-дабъл" от 21 точки и 14 борби завърши Джарет Алън.

Другият отбор от Лос Анджелис - Клипърс, също се поздрави с успех. У дома "ножиците" победиха Далас Маверикс със 107:88.

Още от началото домакините поведоха в резултата и не изпуснаха инициативата нито за един момент. От края на първата четвърт преднината им постоянно бе двуцифрена и в последните минути срещата просто се доиграваше.

Пол Джордж бе най-резултатен за Клипърс с 25 точки. Още 17 прибави Терънс Ман, а Норман Пауъл и Ръсел Уестбрук се включиха от пейката с 15 и 14 съответно.

За Далас Лука Дончич отбеляза 30 точки, Кайри Ървинг прибави 26, но единственият друг играч с двуцифрен актив бе Тим Хардауей-младши с 12.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Снежна блокада в цялата страна - къде падна най-много сняг
Снежна блокада в цялата страна - къде падна най-много сняг
Кметът на София: Обстановката е много тежка след обилния снеговалеж
Кметът на София: Обстановката е много тежка след обилния снеговалеж