НОВИНИ

Каспер Рууд и Холгер Руне си осигуриха място в осминафиналите на Ролан Гарос

Борил Гочев
от Борил Гочев
16:25, 03.06.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
каспер рууд холгер руне осигуриха осминафиналите ролан гарос
Слушай новината

Норвежецът Каспер Рууд и датчанинът Холгер Руне станаха поредните двама тенисисти, които си гарантираха място в осминафиналите на тазгодишния Ролан Гарос.

Световният №4 Рууд срещна трудности срещу китаеца Жанг Жижен, но след слабия първи сет финалистът в Париж от миналата година осъществи обрат и в крайна сметка се наложи с 4:6, 6:4, 6:1, 6:4 за малко повече от два часа и половина игра.

По този начин Каспер вече е в четвъртия кръг на надпреварата, където очаква победителя от мача между Николас Джари и Маркос Гирон.

Любопитното е, че Рууд и Джари се срещнаха на един от последните турнири преди старта на Ролан Гарос в Женева, където чилиецът спечели в четвъртфиналите, а впоследствие стигна и до титлата след успех във финала срещу Григор Димитров.

Междувремнно поставеният под №6 Холгер Руне нямаше никакви проблеми срещу аржентинския квалификант Дженаро Алберто Оливиери и го надигра с 6:4, 6:1, 6:3.

Датчанинът изцяло контрилареше двубоя срещу 24-годишния Оливиери, който в решителния кръг на пресявките елиминира българина Адриан Андреев, за да се класира за първи път в своята кариера за основната схема на турнир от Големия шлем.

В спор за място на четвъртфиналите Руне ще се изправи срещу някой измежду Франсиско Серундоло и Тейлър Фриц, които играят по-късно днес.

Напред в турнира продължава и поставеният под №27 Йошихито Нишиока, който пречупи в здрава петсетова битка Тиаго Сейбод Вилд - 3:6, 7:6(8), 2:6, 6:4, 6:0 за повече от три часа и половина игра. Припомняме ви, че именно Сейбод Вилд поднесе една от големите изненади по-рано в турнира, елиминирайки световния №2 Даниил Медведев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Президентът Радев: Няма експертни кабинети, скоро ще си проличи кой носи политическата отговорност
Президентът Радев: Няма експертни кабинети, скоро ще си проличи кой носи политическата отговорност
Въвеждат строги антиковид протоколи за тазгодишния "Тур дьо Франс"
Въвеждат строги антиковид протоколи за тазгодишния "Тур дьо Франс"