НОВИНИ

Каспер Рууд отпадна от Australian Open след загуба от Дженсън Бруксби

Вяра Илиева
от Вяра Илиева
08:17, 19.01.2023 (обновена)
Чете се за: 02:40 мин.
Спорт
каспер рууд отпадна australian open загуба дженсън бруксби
Слушай новината

Вторият поставен Каспер Рууд допусна загуба във втория кръг на Australian Open. 24-годишният норвежец бе надигран от Дженсън Бруксби в четири сета. Така за първи път от 2002 г. насам първите двама поставени на сингъл при мъжете си тръгват от Аustralian Open толкова рано. Вчера надпреварата в първия турнир за годината от Големия шлем напусна и водачът в схемата и шампион от 2022 г. Рафаел Надал.

22-годишният американец успя да поднесе втората изненада до момента в Мелбърн парк. Бруксби, който заема 39-о място в световната ранглиста успя да се наложи над третия в света Рууд с 6:3, 7:5, 6:7, 6:2 в мач продължил близо четири часа.

Световният №39 Брууксби достига до третия кръг в Мелбърн за първи път в кариерата си, a след двата финала в турнири от Големия шлем през миналия сезон, Рууд не започва настоящата година така, както му се искаше.

Американецът бе по-добрият тенисист на корта през по-голямата част от срещата, но бе близо да изпусне победата в третия сет, в който водеше с 5-2 и Рууд спаси три мачбола при 3-5, за да върне пробива пасив. След като загуби и тайбрека, Дженсън бе видимо нервен по време на почивката, но успя да се върне на корта по убедителен начин с три поредни пробива и аванс от 5-1.

За Каспер това е поредно разочарование в Мелбърн, където миналата година стигна до осминафинал, но трябваше да се откаже. При предишните си участия само веднъж прескочи първи кръг.

снимки: БГНЕС

Дан Евънс отстрани Жереми Шарди с 6:4, 6:4, 6:1. Томи Пол надигра Алехандро Давидович Фокина с 6:2, 2:7, 6:7(4), 6:3, 6:4 и ще играе в третия кръг с Дженсън Бруксби. Андрей Рубльов се наложи над Емил Руусувуори с 6:2, 6:4, 6:7(2), 6:3, а Диего Шварцман отстрани Джей Джей Уулф след 1:6, 4:6, 4:6.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Проф. Кантарджиев: Комбинираните случаи на грип и коронавирус са рядкост и не е толкова опасно
Проф. Кантарджиев: Комбинираните случаи на грип и коронавирус са рядкост и не е толкова опасно
Червен код за опасно време в 5 области на страната - кога ще спре вятърът
Червен код за опасно време в 5 области на страната - кога ще спре вятърът