НОВИНИ

Кой и защо асфалтира дупки в дъджовно време?

bnt avatar logo
от БНТ
07:36, 15.01.2021
Чете се за: 01:27 мин.
У нас
Слушай новината

Асфалт по време на дъжд. За това алармираха възмутени граждани от столичния квартал Лагера. Защо се ремонтира улица по време на дъжд?

Кметът на Красно село обеща, че ще проучи обстановката, след като се приключи ремонтът и обясни, че това е ремонт на Софийска вода, който е с разрешение за изпълнение по тяхната планова програма от главния инженер на Столична община.

"Ние нямаме ангажимент да следим начина на изпълнението им. След като приключат ремонтите, ние трябва да приемем тяхната работа. Хората трябва да бъдат спокойни, че има гаранционен срок, в който ако се появяват дефекти, те се отстраняват от експлоатационното дружество за тяхна сметка", уточни Росина Станиславова, кмет на "Красно село" от Демократична България.

Асфалтират улица в София, докато вали дъжд

Отговорът на Софийска вода е, че строителят е сложил временен баластрен слой, за да се избегне разнасянето на инертния материал и пропадането на изкопа. В този смисъл настилката, която се полага е временно решение с цел по-добра проходимост, а не окончателен слой асфалт. Той ще бъде положен, когато метеорологичните условия са подходящи.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Шефът на болницата в Сандански: Не се чувствам виновен, че съм употребил ваксините
Шефът на болницата в Сандански: Не се чувствам виновен, че съм употребил ваксините
Капризите на времето - крие ли изненади януари
Капризите на времето - крие ли изненади януари