НОВИНИ

Колоездачната обиколка на България през 2024 г. ще стартира от Шумен

колоездачната обиколка българия 2024 стартира шумен
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
19:29, 31.08.2023
Чете се за: 02:30 мин.
Спорт
Слушай новината

Стартът на колоездачната обиколка на България през следващата година ще е в Шумен, съобщиха днес председателят на Българската федерация по колоездене Драгомир Кузов и кметът на Шумен Любомир Христов след финала на 70-ото издание на надпреварата, която финишира в областния град за пръв път в своята история.

"Чувствам се изключително горд, че открихме една нова дестинация за колоезденето в последните години, която беше малко позабравена – Шумен. Искам да благодаря на кмета на общината и на всички хора, които се трудиха и работиха в организацията на обиколката, както и за състезанието с велосипеди за деца, на цялото шуменско общество и на Валери Тодоров", заяви Кузов.

"Надяваме се Шумен да стане един традиционен град-домакин. С кмета на община Шумен си обещахме, че догодина старта ще го направим в Шумен. От тук е тръгнала България, нека от тук да тръгне обиколката за 100-годишнината, да си го пожелаем и реализираме", посочи още той и връчи специален пакет на Любомир Христов от името на Българската федерация по колоездене.

В същото време кметът на Шумен обяви, че за целия град е било чест да приеме финала на тазгодишната Обиколка на България.

"За нас шуменци днес е чест да бъдем домакини на финала на 70-тата обиколка на България. Поздравления за всички участници. Честито на победителя. Благодарим на спонсорите, благодаря на председателя на федерацията, че избра нашия град. Той ми обеща, че догодина ще направим старта на обиколката от тук", отбеляза Любомир Христов.

Припомняме ви, че победител в тазгодишното юбилейно 70-о издание на колоездачната обиколка на България стана чехът Михал Шуран, а репортаж от последния пети етап на надпреварата може да видите тази вечер от 22:00 часа по БНТ 3!

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пожарът край хисарското село Михилци е овладян
Пожарът край хисарското село Михилци е овладян
Чистотата на морската вода - какво показаха проверките на РЗИ и "Активни потребители"?
Чистотата на морската вода - какво показаха проверките на РЗИ и "Активни потребители"?