НОВИНИ

Кралев награди медалистите от Европейското първенство по борба

bnt avatar logo
от Калоян Николов
10:38, 29.04.2021
Чете се за: 00:52 мин.
Борба
кралев награди медалистите европейското първенство борба

Министърът на младежта и спорта в оставка Красен Кралев връчи почетни плакети на ММС на медалистите от Европейското първенство по борба.

На шампионата във Варшава, Полша, българските състезатели завоюваха 5 отличия.

Жените отново се представиха на ниво и спечелиха 4 медала – 1 златен, 2 сребърни и 1 бронзов. Биляна Дудова триумфира с европейската титла за четвърти път в кариерата си. Тя спечели златото в категория до 59 килограма. Миглена Селишка (кат. до 50 кг.) и Юлияна Янева (кат. до 72 кг.) се поздравиха със сребърни отличия, а Евелина Николова спечели бронз при 57-килограмовите.

При мъжете Мирослав Киров завоюва сребърен медал в кат. до 74 кг. на свободния стил.

Кралев пожела на борците да се подготвят по най-добрия начин, за да може България да има силен отбор на Олимпиадата в Токио.

От 6 до 9 май столичната "Арена Армеец" ще приеме световната олимпийска квалификация по борба, която е и последна за Игрите в Токио. На нея само финалистите в отделните категории ще вземат квоти, които в борбата не са поименни.

До момента българската борба има 5 визи за Олимпиадата тази година. Квоти при жените спечелиха Тайбе Юсеин (62 кг.), Миглена Селишка (50 кг.) и Евелина Николова (57 кг.).

В София в битката за визи за Олимпиадата ще влязат Сезен Белберова (53 кг.), Мими Христова (68 кг.) и Мария Оряшкова (76 кг.).

При мъжете визи за Токио осигуриха Георги Вангелов (57 кг. св. стил) и Кирил Милов (97 кг. кл. стил).

Почетни плакети от министър Кралев получиха и треньорите Петър Касабов, Георги Калчев, Валентин Ангелов и Серафим Бързаков.

По време на срещата Кралев и председателят на Българската федерация по борба Христо Маринов обсъдиха плана за ваксиниране на българските спортисти.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фандъкова освободи заместник-кмета Тодор Чобанов
Фандъкова освободи заместник-кмета Тодор Чобанов
Ювентус връща Масимилиано Алегри
Ювентус връща Масимилиано Алегри