НОВИНИ

Кристиан Ериксен вероятно няма да играе повече футбол

bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БГНЕС
15:11, 13.06.2021
7118
Чете се за: 01:42 мин.
Спорт
живо евро 2020 ужасяващи кадри дания ndash финландия
Слушай новината

Кристиан Ериксен е късметлия, че е жив, но е малко вероятно да играе отново някога футбол, след като претърпя сърдечен арест на турнира Евро 2020. Това заяви кардиологът Санджай Шарма, който преди това е работил с футболиста в Тотнъм.

Той обясни, че при такива ситуации колкото повече бездействат лекарите, толкова по-лоша е перспективата за пострадалия.

"С всяка следваща минута се намаляват шансовете за оживяването на човека примерно със 7%. При обикновените за пет или шест минути, но трябва да се отбележи, че Ериксен е здрав млад човек. Той има фантастично кръвообращение. Молих се той да оживее. Всяка година тествах Ериксен в Тотнъм. До 2019 г. тестовете му бяха нормални, без очевидни проблеми със сърцето. Проверката се извършваше всяка година. След случилото се проверих всички резултати, но всичко изглеждаше идеално", заяви Санджай Шарма.

Кристиан Ериксен изпадна в безсъзнание в края на първото полувреме на мача Дания - Финландия от Евро 2020, който се играе в Копенхаген.

Полузащитникът падна сам на тревата без съприкосновение с друг футболист в 43-та минута на двубоя. Бързата реакция на лекарите помогна на датския футболист да се съвземе след десетина минути и бе изнесен на носилка, съпроводен от целия отбор.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ваксинирани московчани могат да участват в лотария за автомобил
Ваксинирани московчани могат да участват в лотария за автомобил
Спасиха трето мече край Смолян
Спасиха трето мече край Смолян