НОВИНИ

Кузманов обърна французин на "Чалънджър" в Кемпер за дебютен успех през сезона

Борил Гочев
от Борил Гочев
13:24, 24.01.2024
Чете се за: 02:37 мин.
Спорт
Димитър Кузманов
Снимка: Startphoto.bg
Слушай новината

Втората ракета на България в мъжкия тенис Димитър Кузманов записа първата си победа за календарната година, след като надви в три сета французина Дан Адед по време на турнира от сериите "Чалънджър" в Кемпер, Франция.

Мико изгуби откриващия сет в срещата, но впоследствие даде само три гейма на своя съперник за крайното 4:6, 6:0, 6:3, с което Кузманов сложи и край на серията си от шест поредни поражения във всички надпревари, която започна още в края на 2023-а година.

Двубоят днес стартира добре за българина, който в откриващия сет поведе с пробив и аванс от 3:0, но впоследствие загуби всеки един от следващите пет гейма, губейки на два пъти своето подаване. Родният тенисист спря пропадането, намалявайки пасива си при 4:5, но в десетия гейм на свой сервис Адед приключи първата част с 6:4.

Във втората обаче дойде и отговорът на Мико, който проби на три пъти подаването на своя съперник и след малко повече от половин час игра във втория сет изравни резултата след 6:0.

Успешната серия на българина продължи и в началото на решителната трета част, когато той взе преднина от 3:0 и до края на изпусна инициативата, за да затвори мача при 6:3 в своя полза след малко под два часа игра.

С тази победа Димитър Кузманов си осигури място във втория кръг на "Чалънджър"-а в Кемпер, където негов съперник ще бъде друг французин - поставеният под №2 Артур Риндернех. До този момент двамата имат една среща помежду си, като тя датира от месец юни 2022-а година, когато Риндернех печели в два сета в полуфинал на "Чалънджър" в Познан, Полша.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мътна вода от чешмите притеснява жителите на Стралджа и околните села
Мътна вода от чешмите притеснява жителите на Стралджа и околните села
Жълт код за силен вятър в четвъртък
Жълт код за силен вятър в четвъртък