Лекарят на Дания обясни какво се е случило с Ериксен

от БНТ
17:43, 13.06.2021
8960
Чете се за: 01:55 мин.
Спорт
лекарят дания обясни случило ериксен
Слушай новината

Лекарят на националния отбор на Дания заяви, че сърцето на Кристиан Ериксен е спряло, както и че „си е отишъл“ преди да бъде реанимиран с дефибрилатор.

Футболистът на Интер колабира на терена в края на първото полувреме на срещата от Евро 2020 срещу Финландия (0:1). Благодарение на бързата реакция на медицинския екип полузащитникът беше върнат към живота.

„Той си беше отишъл. Направихме му сърдечна реанимация, защото имаше сърдечен арест“, заяви лекарят на националния тим на датчаните Мортен Боесен.

„Колко близо бяхме? Не знам. Върнахме го обратно след дефибрилация. Беше сравнително бързо“, допълни още медикът.

Кристиан Ериксен се намира в болница в Копенхаген в стабилно състояние.

„Не съм кардиолог, затова детайли около това какво ще се случи в бъдеще, ще оставя да правят експертите“, уточни Боесен.

Българин е спасявал живота на Кристиан Ериксен

Лекарят на националния тим на Дания обясни, че ако 29-годишният футболист не е бил в този момент на терена с медицински екип наблизо, може би нямаше да може да бъде спасен.

„Това беше от решаващо значение, мисля. От момента, в който се случи това, и моментът, в който получи медицинска помощ, беше решаващото. Това време беше кратко“, коментира още Мортен Боесен.

Лекарят обяви, че самият Кристиан Ериксен не си спомня много от случилото се. Самият футболист дори е успял да се пошегува с хората около себе си в болницата.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Какви са условията за гласуване по време на ваканция?
Какви са условията за гласуване по време на ваканция?
Възможно ли е пушачите в България да са под 5% до 2040 г.?
Възможно ли е пушачите в България да са под 5% до 2040 г.?