НОВИНИ

Лорер за думите на Слави Трифонов: Звучи ми като мрън-мрън

bnt avatar logo
от БНТ
09:05, 17.05.2022
Чете се за: 02:22 мин.
У нас
Слушай новината

Министърът на иновациите и растежа Даниел Лорер отговори на критиките на Слави Трифонов, който написа вчера във Фейсбук, че "Продължаваме Промяната" не се допитват до коалиционните си партньори и правят каквото си искат, като много често това не е добро за страната.

Слави Трифонов с предупреждение към ПП: Нито чуват какво им казват, нито си вземат бележка, а много често правят каквото си искат

В "Денят започва" по БНТ Лорер каза: "Звучи ми като мрън-мрън".

На въпрос за какво предупреждава Трифонов - отговори: "драма".

"Не виждам как отговорен български политик в момента може да разчита на политическа драма, за да остави България в лицето на една външна агресия. Единственото, за което се притеснявам, е България да бъда оставена без правителство при наличието на война до нейните граници. Това е безотговорно политическо поведение, безотговорно политическо говорене", каза още Даниел Лорер.

"Няма как да се омаловажи постижението на българското правителство, което в една кризисна ситуация, специално за енергетиката, защото това е оплакването, ние постигнахме невероятен прогрес - от 100% зависими от руския газ, ние вероятно ще сме на нула процента съвсем скоро. Никой не спира коалиционните партньори да намират добри сделки за газ, подобно на тази, която премиерът, лично приет в Белия дом от Камала Харис, успя да договори", каза министърът.

Заяви също, че в Министерски съвет имат много добра комуникация между министрите, но навън партиите развиват този диалог не в най-добрите посоки.

"Изключително важно е тази коалиция да продължи напред, тъй като тя е единствената възможна за България", заключи Лорер.

Вижте целия разговор с Даниел Лорер в "Денят започва" ТУК

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Започва розоберът в Казанлък
Започва розоберът в Казанлък
Антиинфлационният пакет не е обсъждан със социалните партньори
Антиинфлационният пакет не е обсъждан със социалните партньори