НОВИНИ

Любомир Ганев: За мен волейболът е начин на живот, винаги ще помагам

Ганев говори пред медиите за плюсовете и минусите откакто той е начело на БФ по волейбол.

любомир ганев мога кажа дали договорът мичели подновен
Снимка: start-photo.bg
bnt avatar logo
от БНТ
17:09, 04.09.2024
Чете се за: 05:47 мин.
Спорт
Слушай новината

Президентът на Българска федерация по волейбол Любомир Ганев направи кратка равносметка на четиригодишния мандат, който ще изтече в края на септември. На 28 септември ще се проведе Общо събрание, на което ще има избори за нов Управителен съвет и негов председател. Днес стана ясно, че Ганев е една от двете кандидатури, като другата е на Иван Сеферинов.

Пред медиите Ганев говори за плюсовете и минусите по време на неговото управление. Той очерта най-важните сред тях. Също така коментира работния процес във федерацията и спецификите в тази дейност, акцентирайки върху обема и необходимостта от работа.

"Ние гледаме сериозно на абсолютно всички подадени кандидатури. Който и да бъде председател или член на Управителния съвет, трябва да работи. Ние сме колективен орган и всички решения се взимат на Управителен съвет. Няма значение кой е председател. Ако не се гласува единодушно, този председател трябва да си подсигури поне някакво мнозинство, за да може всички решения и идеи да се приемат, заяви Ганев.

"Бях се замислим дали да се кандидатирам отново, но се реших, след като получих подкрепата на толкова клубове. Няма какво да се притеснявам. Трябва да се работи. Сигурен съм, че за мен няма да има проблем да съчетавам ролята на председател на УС на БФВ с това, че вече съм избран за член на борда на Европейската конфедерация по волейбол (CEV) и в този на Международната федерация по волейбол (FIVB), чийто Конгрес ще бъде през месец ноември", коментира още президентът на БФВ.

"Нито председателят на УС, нито някой от членовете получава някакво възнаграждение. Всички сме тук, защото обичаме волейбола и той е в сърцето ни, и защото искаме да направим този любим спорт да върви напред и да става все по-добре и по-добре. Успяхме да инвестираме значителни финансови средства в детско-юношеското направление. Това лято имаме седем медала от международни първенства, от които един златен. И то исторически за женското направление (жени под 18 години). Надявам се нашият отбор под 20 години мъже, който вчера се класира за финалната четворка на Европейското първенство, да успее да се пребори също за медал. Мисля, че който и да бъде председател на УС ще трябва да продължи работата с подрастващите. Казвал съм го и друг път: това е основата на пирамидата. Ще дам абсолютно всичко от себе си, както съм го правил и досега. За мен волейболът е начин на живот. Винаги ще помагам. Волейболът ме е създал като човек и личност, и винаги ще му помагам", обясни Ганев.

"Със сигурност с колегите от УС успяхме да направим доста неща, но и за някои неща не ни стигна времето. Други се оказа, че не сме ги направили така добре, както ни се иска. Основно поради липсата на хора. В Българска федерация по волейбол има изключително много работа. Над 10 000 са само мачовете, които организираме всяка година. Особено в детско-юношеско направление, ако не е съобразена датата с училищна ваканция, ученическо първенство или лагер с националния отбор – всяко от тези неща води до последващи сътресения", сподели бившият волейболен национал на България.

"Естествено, отчитаме нашите грешки и ще ги отчетем пред Общото събрание. Факт е, че допуснахме 52 клуба да изразят недоволство, макар че те има различни виждания, но това означава, че не се справихме в няколко от комисиите. Плажният волейбол все още не успяваме да го развием така, както ни се иска. Въпреки че организираме някои турнири, не успяваме да направим държавното първенство. В Комисията Детско-юношески волейбол някои от хората, които участваха активно, физически нямаха тази възможност през последната година. Там се правеха промени в последния момент, което не е добре за структури като нашата. В Треньорската комисия опитахме няколко подхода да избираме национални треньори, включително чрез конкурси. Мога да кажа, че ни липсва човек, какъвто е Веласко в Италия. Безспорен корифей и авторитет. Тук трудно може да намерим човек, който така да се е доказал, че всички да му имат доверие. Имахме някои слабости и неща, които не успяхме да свършим, въпреки че като погледнах документа с предизборните ми обещания, на практика от 30-те неща - свършихме 28. Все пак, щом се стигна да има недоволни клубове, значи сме сгрешили някъде", заяви още Любомир Ганев.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Гледайте НА ЖИВО спорт безплатно на:

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Успешно начало за Гергана Топалова на тенис турнир във Франция
Успешно начало за Гергана Топалова на тенис турнир във Франция