НОВИНИ

Макрон заръча на Франция да стигне до финала на Евро 2020

Еманюел Макрон
Снимка: БГНЕС
bnt avatar logo
от БНТ
14:09, 12.06.2021
Чете се за: 02:52 мин.
Спорт
Слушай новината

Еманюел Макрон заръча на националния отбор на Франция да стигне до финала на Европейското първенство по футбол. Президентът на Франция пристигна в тренировъчния център Клерфонтен по време на обяда на играчите, за да изрази своята подкрепя към тях.

Първо той поздрави една от най-големите звезди в отбора, нападателят Антоан Гризман, който отговори на държавния глава: „Ще опитаме, ние представляваме Франция!“.

При пристигането си в Клерфонтен Еманюел Макрон поздрави с юмрук всеки един от играчите и ги попита дали са в добра форма.

Макрон обърна по-специално внимание на Карим Бензема, който се завърна отново във френския отбор след пет години. "Благодаря ви за ваксината", каза Макрон на Килиан Мбапе, който наскоро публикува своя снимка от ваксинацията си в социалните мрежи.

Президентът поздрави и неуморния Н'Голо Канте за добрия сезон и победата си в Шампионската лига с Челси, като го попита "все още ли има три бели дроба".

Придружен от съпругата си Брижит и президентите на ФИФА Джани Инфантини и на френската футболна федерация Ноел льо Грает, Макрон сподели обяда си с националите. След това разгледа съблекалнята на отбора придружен и от вратаря на "петлите" Юго и разговоря със селекционера Дидие Дешан, който го запозна с програмата на тима на шампионата. Франция започва участието си в Евро 2020 с мач срещу Германия на 15 юни.

Еманюел Макрон продължава традицията, започната от Жак Ширак през 1998 г. да оказва специално внимание и подкрепа на спортистите на Франция преди голям спортен форум. Преди това Макрон беше посетил мъжките и женските отбори преди участията им на Световните първенства по футбол през 2018 г. в Русия и през 2019 г. във Франция.

"Тези състезания ги печелим първо, когато не се страхуваме", каза още той на играчите.

Макрон завърши изказването си пред националите с думите "Разчитам на вас!"

В първия си мач на еврофиналите Франция ще се изправи срещу Германия на 15 юни, вторник, от 22.00 часа. Срещата ще бъде излъчена на живо по bntnews.bg/sport. В група F са още тимовете на Унгария и Португалия.

Автор: Вяра Кръстева

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Пилот пострада тежко при инцидент на Рали Сливен
Пилот пострада тежко при инцидент на Рали Сливен
ЦСКА започна подготовка с функционални тестове
ЦСКА започна подготовка с функционални тестове