Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ
НОВИНИ
Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

Манолова: Оценката ни за служебния кабинет ще зависи от работата му по сигналите на Комисията по ревизията и Илчовски

bnt avatar logo
от БНТ
09:42, 10.05.2021
Чете се за: 03:10 мин.
У нас
манолова оценката служебния кабинет зависи работата сигналите комисията ревизията илчовски
Слушай новината

Оценката на парламентарната група "Изправи се! Мутри вън!" за работата на служебното правителство ще зависи от работата му по сигналите на Комисията по ревизията и на г-н Илчовски. Всички по случая трябва да са проверени и това очакваме от служебните министри. Това заяви председателят на Комисията по ревизията в парламента Мая Манолова пред БНР относно работата на комисията и последното й заседание, което е днес.

Комисията ще продължи работата си и в следващия парламент. Сигналите и стенограмите ще изпратим до Европейската прокуратура, Комитета за изтезанията към Съвета на Европа, омбудсмана, служебните министри на правосъдието, вътрешните работи, екологията, енергетиката, регионалното развитие, до прокуратурата, категорична е Манолова.

Започна процесът по осветяване на корупцията и гражданите влязоха в парламента. Очакваме още хора да говорят и истината за управлението да излезе наяве. Това, че факти се изнасят официално в българския парламент, показва, че тази гласност няма как да бъде заметена. Фактите станаха публично известни, допълни Манолова и подчерта, че днес комисията ще информира съответните институции и ще работи по предаването на случаите на служебното правителство.

Хората, подали различните сигнали, няма кой да ги спре да разказват. Къде бяха управляващите от ГЕРБ и опозицията и какво направиха предишният парламент и по-предишният парламент? Фактите са били налични и тогава, каза още Манолова.

Прокуратурата започна проверка на казаното от Светослав Илчовски и Иван Ангелов в парламента (ОБЗОР)

В България има над 40 органа с ангажимент да борят корупцията. С това пледираше, че ще се занимава и 44-ият парламент. Комисията по ревизията показа, че може да се свърши работа в полза на българските граждани. За девет пленарни дни свършихме повече работа, отколкото предишния парламент за цял мандат, допълни тя.

Манолова уточни, че документите по сигнала от Светослав Илчовски ще бъдат предадени на всеки един от членовете на комисията. Ще настоявам всеки от тях да поеме персонална отговорност за това да не ги разгласява, защото става дума за изясняване на едно твърдение, че са „крали от нашите пенсии", каза Манолова.

"Градус" АД: Готови сме за пълна данъчна ревизия и проверки от всички институции

Относно твърденията на Иван Ангелов Манолова заяви, че е повече от притеснително, ако проблемите с един сертификат за износ на храни могат да се решат с обаждане на премиера до ръководителите на съседна държава. Правилата трябва да важат за всички и успехът на един бизнес не трябва да зависи от познанството с премиера, категорична беше тя.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ваксинираните туристи от днес влизат в Кипър без тест за коронавирус
Ваксинираните туристи от днес влизат в Кипър без тест за коронавирус
Айк Мнацаканян спечели титлата в София
Айк Мнацаканян спечели титлата в София