НОВИНИ

Мартин Чой се завръща на "24 часа на Льо Ман" с нов отбор и нови съотборници

марти чой завръща часа льо ман нов отбор съотборници
bnt avatar logo
от БНТ
16:56, 03.04.2023
Чете се за: 02:27 мин.
Спорт
Слушай новината

Най-добрият български мотоциклетист на писта Мартин Чой обяви днес по време на пресконференция, че през този сезон за седми път в своята кариера ще вземе участие в легендарната надпревара - "24 часа на льо Ман", която ще се проведе на 15 и 16 април.

За Чой това ще бъде завръщане в състезанието на френското трасе, след като миналата година той пропусна 24-часовото съревнование заради контузия.

През 2023 година пък Мартин Чой ще пилотира на Льо Ман мотоциклет Yamaha YZF-R1 за екипа на AvioBike Racing. Италианският тим е част от световния шампионат за издръжливост (EWC) вече в продължение на 15 години, а през този сезон българинът ще си партнира с един французин и двама швейцарци, с които тепърва ще се запознае.

"Наистина съм в отлична форма! Льо Ман е изключително тежко състезание, с непредвидими обрати и условия на пистата. Всеки път от 7 години насам си пожелавам да не вали, да не е студено. Но на тази надпревара не се е случвало сухо време. Като изключим миналата година, когато не участвах. Целите ми са да стигна до финала, завърша и да се върна жив и здрав", коментира Мартин Чой.

Освен в "24 часа на Льо Ман" пък през тази кампания Чой ще вземе участие и в още два кръга от календара на EWC - "24 часа на Спа" в Белгия (17 и 18 юни) и "Bol d’Or", което в 24-часовата надпреварата на френската писта "Пол Рикар" (16-17 септември).

В същото време българинът ще кара още и в националния, европейския и BMU източно европейски шампионати, като по негови думи общият брой на състезанията му през този сезон ще бъде 19.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Томас Тухел: Ситуацията е такава, че може да мислим единствено за следващия мач
Томас Тухел: Ситуацията е такава, че може да мислим единствено за следващия мач
Димитър Кузманов влезе в основната схема на АТР 250 турнира в Маракеш
Димитър Кузманов влезе в основната схема на АТР 250 турнира в Маракеш