НОВИНИ

Медицинският хеликоптер транспортира от Смолян до София контузен гръцки колоездач

медицински хеликоптер
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
17:39, 28.07.2024
Чете се за: 01:30 мин.
У нас
Слушай новината

Гръцки колоездач, получил контузия по време на тренировка за състезание в Пампорово, бе транспортиран днес с медицинския хеликоптер от Смолян към София.

Информацията бе потвърдена от организаторите на "Пампорово Байк Фест 2014". Състезателят е на 44 г. и според предварителната диагноза е получил фрактура на шиен прешлен, падайки при един от скоковете по трасето.

Медицинският хеликоптер е кацнал на стадиона в кв. "Райково" в Смолян, откъдето е взел контузения колоездач. За първи път по време на подобни състезания, където такива неща се случват, излетя хеликоптер от София, заяви пред Данаил Ангелов, представител на организаторите на състезанието за планинско колоездене. Според него след инцидента е показана светкавична реакция от страна на екипа от смолянската болница и ангажирането след това на медицински хеликоптер. Въздушната линейка е излетяла обратно към болница в столицата.

"Този спорт е такъв, рисков, затова състезателите имат каски, ризници, маски, наколенки", заяви Данаил Ангелов в отговор на журналистически въпрос относно рисковете от инциденти при подобни състезания. Гръцкият колоездач е бил с изискващата се предпазна екипировка и каската е предотвратила контузия на главата.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok
Намерете ни в Google News

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Париж 2024: Програма - 28.07.2024 г.
Париж 2024: Програма - 28.07.2024 г.
Калояна Налбантова загуби от световната шампионка при олимпийския си дебют
Калояна Налбантова загуби от световната шампионка при олимпийския си дебют