НОВИНИ

Михаела Шифрин няма да участва в стартовете от Световната купа в Андора този уикенд

Микаела Шифрин
Снимка: БТА
bnt avatar logo
от БНТ , Източник: БТА
11:05, 08.02.2024
Чете се за: 03:07 мин.
Зимни
Слушай новината

Петкратната носителка на Големия кристален глобус Микаела Шифрин няма да участва в старта от Световната купа по ски алпийски дисциплини този уикенд в Солдеу (Андора). Американката обяви, че се нуждае от повече време, за да се възстанови от контузията на коляното, която получи по време на спускане преди две седмици в Италия.

Шифрин, която има рекордните 95 победи за Световната купа, беше откарана с хеликоптер в болница след падането с висока скорост на същата писта, която ще бъде домакин на спускането за жени на Олимпийските игри в Милано - Кортина Д'Ампецо през 2026 година. Тя каза, че коляното й не може да издържи в момента натоварването от състезание.

"Имам нужда от малко повече време, за да се излекувам и да се възстановя. Както споменах, няма сериозно увреждане на връзките и структурата в ставата на коляното ми изглежда добре", написа 28-годишната алпийка в публикация в Инстаграм.

"Изпитах много стрес на целия си крак, когато се разбих и разтегнах куп неща, които продължават да ми причиняват болка, въпреки че се подобрява, всеки ден! Фактът, че всичко структурно е непокътнато, е супер положителен, но все още имам нужда да бъда търпелива. В това съм за дълго време и искам да съм сигурна, че коляното ми е здраво и съм напълно способна да карам мощно ски, когато се върна на пистата", добави американката.

Шифрин също подкрепи призива на своя дългогодишен партньор Александър Омод Килде за по-добър календар на състезателните дни на Световната купа, за да се предпазят спортистите от наранявания.

Норвежкият скиор, който претърпя ужасяващо падане по време на старт от Световната купа на пистата "Лауберхорн" във Венген миналия месец, каза, че претъпканият календар и удължените ежедневни програми допринасят за несигурна среда за спортистите - позиция, която Шифрин повтори.

"Доста е трудно да се опише с думи какви са усилията на спортистите, които са в топ 15 в множество дисциплини и постоянно са на подиума. Наистина е прекалено. Абсолютно вярвам, че умората в този момент от сезона играе роля в контузиите, които видяхме напоследък, включително моите", каза американката.

Последвайте нашия канал "Спорт по БНТ" във Viber

Последвайте ни и във Фейсбук, за да сте винаги в час с последните спортни новини

Намерете БНТ в социалните мрежи: Instagram, Facebook, LinkedIn, TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Мащабно антитерористично учение в София (СНИМКИ)
Мащабно антитерористично учение в София (СНИМКИ)
Земеделци отново блокираха главния път Варна - Бургас (СНИМКИ)
Земеделци отново блокираха главния път Варна - Бургас (СНИМКИ)