НОВИНИ

Министър Атанас Славов се срещна с българската общност във Вашингтон

министър атанас славов срещна българската общност вашингтон
bnt avatar logo
от БНТ
11:15, 25.09.2023
Чете се за: 01:55 мин.
У нас
Слушай новината

Министърът на правосъдието Атанас Славов разговаря с българската общност във Вашингтон. В срещата участваха вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, министърът на иновациите и растежа Милена Стойчева и зам.-министрите на отбраната Атанас Запрянов и на иновациите Георги Ангелов, съобщиха от правосъдното министерство.

Те са част от българската делегация за Втората сесия на "Стратегическия диалог между Република България и САЩ", която ще се проведе днес.

Членовете на правителството получиха пълна подкрепа за дейността си от началото на техния мандат. Нашите сънародници споделиха, че усещането за стабилност, което носи редовното правителство, прави България надежден партньор, включително за САЩ и пожелаха успех на предстоящите срещи.

Предстоящите днес дискусии в Държавния департамент на САЩ са по темите: регионални и глобални въпроси; сигурност и отбрана; сътрудничество в икономиката и енергетиката; борба с дезинформацията; безвизово пътуване и върховенство на закона ще бъдат открити от г-жа Мария Габриел и г-н Дерек Шолей, подсекретар и старши политически съветник на държавния секретар на САЩ.

Министърът на правосъдието Атанас Славов ще вземе участие в панелите „Просперитет, върховенство на закона и права на човека“ и „Борба с трафика на хора“. Очаква се в края на сесията да бъде подписан "Меморандум за разбирателство между България и САЩ" за противодействие на чуждестранното манипулиране на информация.

Чуйте последните новини, където и да сте!
Последвайте ни във Facebook и Instagram
Следете и канала на БНТ в YouTube
Вече може да ни гледате и в TikTok

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Фандъкова пожела успех на кандидата за кмет на София на ГЕРБ-СДС
Фандъкова пожела успех на кандидата за кмет на София на ГЕРБ-СДС
Уелс разгроми двукратните световни шампиони от Австралия и се класира за четвъртфиналите на Мондиала по ръгби във Франция
Уелс разгроми двукратните световни шампиони от Австралия и се класира за четвъртфиналите на Мондиала по ръгби във Франция