НОВИНИ

Министър Комитова: Ясна визия за ВиК отрасъла и оптимизиране работата на ВиК холдинга

министър комитова ясна визия вик отрасъла оптимизиране работата вик холдинга
bnt avatar logo
от БНТ
15:59, 10.08.2021
Чете се за: 01:22 мин.
У нас
Слушай новината

Ясна визия за развитието на ВиК отрасъла и оптимизиране работата на ВиК холдинга, като се активизират дейности по стабилизиране на водния сектор в страната. За това настоя министърът на регионалното развитие и благоустройството арх. Виолета Комитова на среща днес с ръководството на "Български ВиК холдинг" ЕАД.

"Крайно време е дружеството да заработи на пълни обороти, да окаже реална подкрепа на този стратегически сектор и да се погрижи за ВиК-та в страната и хората", каза по време на срещата министърът.

Виолета Комитова поиска ясна стратегия за работата на холдинга в бъдеще и настоя ръководството му да задълбочи сътрудничеството с ВиК дружествата.

По думите ѝ е необходимо да се оказва не само финансова, но и експертна помощ на водните оператори и да се осигурят различни източници на финансиране.

Целта е да се подобрят условията на работа във ВиК дружествата от една страна и от друга да се повиши качеството на ВиК услугите за населението.

В срещата участваха заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Захари Христов, представители на МРРБ, членовете на Надзорния и на Управителния съвет на "Български ВиК холдинг" ЕАД.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
И НС на БСП реши да не подкрепи кабинета на ИТН, ако Петър Илиев не бъде оттеглен
И НС на БСП реши да не подкрепи кабинета на ИТН, ако Петър Илиев не бъде оттеглен
Задържаха подпалвач на сухи треви в Русе
Задържаха подпалвач на сухи треви в Русе