НОВИНИ

МВР: Гласуването протича нормално и без инциденти

мвр гласуването протича нормално без инциденти
bnt avatar logo
от БНТ
16:22, 21.11.2021
Чете се за: 02:07 мин.
Сигурност и правосъдие
Слушай новината

Изборният процес протича нормално, без инциденти, съобщиха от МВР.

Криминогенната обстановка в страната е спокойна. За обезпечаване на обществения ред, сигурността и законосъобразността преди и по време на изборния ден в охраната на избирателните секции в страната (в т.ч. и подвижни) участват близо 16 000 служители на МВР.

Български лични документи: Общо за периода от 16 ноември до 14.00 часа на 21 ноември са издадени 540 удостоверения.

Гранична полиция: Оперативната обстановка в зоната на отговорност на ГДГП е нормална. Създадена е организация по места за осигуряване нормалното функциониране на ГКПП, както и граничното наблюдение в уязвимите участъци. Граничните проверки се осъществяват своевременно. Пропускателната дейност през граничните пунктове се осъществява при нормална интензивност на пътникопотока.

Пожарна безопасност: На територията на страната няма произшествия от компетентността на органите за ПБЗН, свързани с произвеждането на изборите.

Сигнали: От 14 октомври до днес са получени общо 1191 сигнала за нарушаване на изборното законодателство и политическите права на гражданите.

Преобладаващата част от сигналите (889) са свързани с купуване на гласове в полза на политически партии и коалиции, 76 – за неправомерна агитация, 19 – за корпоративен вот, 3 – за унищожаване на имущество и др.

Съставени са 8932 предупредителни протокола по чл. 65 от ЗМВР, от тях 2882 са от ОДМВР Пловдив, Бургас – 1090, Благоевград – 760, СДВР – 670 и др.

Досъдебни производства: Образувани са общо 187 ДП, от които 155 – против политическите права на гражданите – чл. 167-169 г от НК. Най-много са те в ОДМВР Бургас – 29, Монтана – 14, Смолян, Сливен, Видин и Хасково – по 10.

ВСИЧКО ЗА ДЕНЯ НА БАЛОТАЖА - КАК ГЛАСУВАТ ПОЛИТИЦИТЕ, КАКВО СЕ СЛУЧВА В СЕКЦИИТЕ У НАС И ЗАД ГРАНИЦА, РЕЗУЛТАТИ, РАВНОСМЕТКИ И ИЗВОДИ - ЧЕТЕТЕ ТУК.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Ниска избирателна активност при българите в чужбина
Ниска избирателна активност при българите в чужбина
Стоилов: Имаме да взимаме футболен реванш от Ботев Враца
Стоилов: Имаме да взимаме футболен реванш от Ботев Враца