Абонирай ме за най-важните новини?
ДА НЕ

МЗ: Процедурата по закупуване на тестове за учениците е безупречна

от БНТ
13:24, 09.12.2021
Чете се за: 01:15 мин.
Още
процедурата закупуване тестове учениците безупречна
Снимка: БГНЕС
Слушай новината

Министерството на здравеопазването приветства започналата проверка на КПКОНПИ относно процедурата за закупуване на бързи антигенни тестове за учениците. Това се казва в официално съобщение от пресцентъра на ведомството.

По този начин ще отпаднат всякакви съмнения и целенасочени внушения за нередности при проведените процедури. Напомняме, че в името на прозрачността отварянето на поканите беше направено в присъствие на медиите. Протоколите от работата на комисията, класирането на участниците и сключените договори с изпълнителите бяха публикувани на интернет страницата на МЗ и всеки, който желае, може да се запознае с тях.

От МЗ напомнят също, че с постановление на Министерския съвет са отпуснати средства за закупуване на 1,5 милиона щадящи бързи антигенни тестове за осигуряване на безопасна учебна среда.

Проведената по безупречен начин процедура от екипа на Министерството на здравеопазването позволи да се стигне до трикратно намаление на цените на тестовете и да се осигурят общо 4,7 милиона теста. Те ще са достатъчни за осигуряване на учебните занятия на всички ученици за поне един месец напред.

Свали приложението BNТ News
Свали приложението BNТ News
Топ 24
Най-четени
Борис Джонсън стана баща за седми път
Борис Джонсън стана баща за седми път
Кой е Зидан Икбал? Един от талантите на Манчестър Юнайтед
Кой е Зидан Икбал? Един от талантите на Манчестър Юнайтед