НОВИНИ

Надал: Джокович трябва да се самоконтролира

bnt avatar logo
от Калоян Николов
09:35, 15.09.2020
Чете се за: 01:03 мин.
Голям шлем
надал джокович самоконтролира

Рафаел Надал сподели, че съчувства на Новак Джокович след дисквалификацията му на Откритото първенство по тенис на САЩ, но е на мнение, че е важно човек да има „самоконтрол“.

При отсъствието на испанския Матадор, световният номер 1 беше фаворит за титлата в Ню Йорк, но серията му приключи в осминафиналната фаза срещу сънародника на Надал – Пабло Кареньо Буста, когато удари неволно с топка съдия на линията.

Ако сърбинът бе спечелил трофея на "Флъшинг Медоус" щеше да бъде с 18 титли от Шлема – на една зад Надал и две зад Роджър Федерер в битката за престижната класация.

„Обстоятелствата са винаги едни и същи. Няма нищо ново. Новак нямаше късмет. Но правилата са категорични – това е дисквалификация. Съжалявам за него. Имаше възможност да спечели титлата. Но по един или друг начин не можеш да си позволиш подобно нещо. Наистина е много разочароваща ситуация, малшанс за него. Но е важно да имаш самоконтрол, защото ако това не е така, рискуваш да не извадиш късмет“, започна испанският левичар.

Надал бе един от играчите, които решиха да се оттеглят от "US Open" заради опасения, свързани с пътуванията по време на пандемията.

Доминик Тийм, който Надал победи във финалите на предишните две издания на Ролан Гарос, триумфира за първи път от Големия шлем на "Флъшинг Медоус", наваксвайки два сета пасив срещу Александър Зверев във вълнуващ финал на „Артър Аш Стейдиъм“ в неделя.

Победата на Тийм сложи край на серия от 13 поредни спечелени Шлема от един измежду Надал, Джокович и Федерер, и го направи първия победител в Мейджър след Марин Чилич през 2014.

„Щастлив съм за Доминик. Той е играч, който заслужава да спечели голяма титла, страхотен работохолик. Много фокусиран върху целите си. Добър човек, много земен. Заслужава го“, похвали испанецът 27-годишния австриец.

Матадорът ще търси рекордна 13-а титла на Ролан Гарос, когато надпреварата стартира в края на септември.

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Преди преброяването през 2021-а: Търсят се 23 000 преброители и 6000 контрольори
Преди преброяването през 2021-а: Търсят се 23 000 преброители и 6000 контрольори
Американският президент не вярва в глобалното затопляне
Американският президент не вярва в глобалното затопляне