НОВИНИ

Надал страда, но успя да пречупи Шаповалов след петсетова битка

Борил Гочев
от Борил Гочев
09:47, 25.01.2022
Чете се за: 01:57 мин.
Спорт
надал страда успя пречупи шаповалов петсетова битка
Слушай новината

Рафаел Надал стана първият полуфиналист на тазгодишния Australian Open при мъжете, след като се наложи трудно в пет сета срещу канадеца Денис Шаповалов.

В течение на срещата Надал трябваше да се пребори и с натрупаната умора и физически трудности, за да стигне до крайното 6:3, 6:4, 4:6, 3:6, 6:3 след 4 часа и 10 минути на корта.

Първите два сета бяха решени от по един пробив, като и в двата случая той беше на сметката на испанеца, което му позволи да вземе солиден аванс от 2:0 сета.

В третия сет обаче започна да се усеща спад в играта на Матадора и това позволи на Шаповалов след един единствен пробив в десетия гейм да вземе частта с 6:4 и да намали изоставането си.

Канадецът продължи с добрите си изяви и в четвъртата част и отново един брейк му бе достатъчен, за да спечели с 6:3 и да вкара срещата в решителен пети сет.

Междувременно Надал почувства и някакво физическо неразположение, което дори наложи появата на физиотерапевт на корта.

Въпреки тези си проблеми, шампионът от 2009 година започна ударно петия сет, повеждайки с 3:0 с пробив аванс. В следващите минути испанецът използваше умело сервиса си, а в комбинация с грешките на Шаповалов това се оказа ключът към крайната победа.

По този начин Рафаел Надал се класира за своя седми 1/2-финал в Мелбърн, а там негов съперник ще бъде по-добрият в срещата между Матео Беретини и Гаел Монфис.

Последвайте нашата общност "Спорт по БНТ" във Viber!

Свали приложението BNТ News
google play badge
Свали приложението BNТ News
app store badge
Топ 24
Най-четени
Увеличава се броят на израелските туристи, които искат да посетят България
Увеличава се броят на израелските туристи, които искат да посетят България
България остава в дъното на класацията за ЕС по справяне с корупцията
България остава в дъното на класацията за ЕС по справяне с корупцията